Mintha itt érne véget a világ: képeken 8 lenyűgöző, látványos tengerpart

Ha a vad, de lenyűgöző partokat kedveled, ezeket nézd meg!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak, akik tökéletes tengerpart alatt a pálmafákkal szegélyezett, türkiz és azúrkék hullámokkal övezett, fehér homokos gyönyörűségeket értik, míg mások vad szirtekre, óriások játszóterének látszó, hatalmas sziklafalakra és a világ végének tűnő látványra vágynak.

Az új-zélandi Reinga-fok az őslakosok szerint a földi világ vége

Utóbbira számos példa akad a bolygón, és az sem véletlen, hogy jelentős részük népszerű turistalátványosságnak számít.

A csodaszép Moher-sziklák például Írország legkeresettebb úti céljai közé tartoznak, de olyan ember is kevés van, aki ne szeretné látni Dover fehér szikláit, miközben Anglia felé hajózik.

Nemcsak szépek, félelmetesek is

Ugyanakkor nemcsak szépségükről híresek a világ legvadabb tengerpartjai, sok olyan akad közöttük, amely számos emberéletet követelt. Bármilyen gyönyörű is például a Jóreménység foka, furcsa hangulatot kölcsönöznek neki a parton látható hajóroncsok, csakúgy, mint a namíbiai Csontváz-partnak, aminek a neve is igencsak árulkodó.

A félelmetes, viszont a természet erejénél fogva lenyűgöző hatással bíró tengerpartok jó része nem véletlenül kelt olyan hatást, mintha a világ vége lenne, sőt, számos példát lehetne felsorolni, amelyről egykor tényleges ezt gondolták, ha nem is feltétlenül gyakorlati, de legalábbis spirituális értelemben.

Nézd is meg őket!

Ha kíváncsi vagy a Csontváz-partra, a híres angol krétasziklákra, esetleg éppen a helyre, amelyről az új-zélandi őslakosok tartották úgy, hogy a túlvilághoz kötődik, nézd meg galériánkban a legkülönlegesebb tengerpartokat!

8 lenyűgöző, látványos tengerpart

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük