3 dolog, amire nagyon figyelj oda, ha kuponos utazást veszel - Átverhetnek, ha nem vagy alapos
Légy óvatos az akciós kuponokkal.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg kuponos oldal van itthon, a piac erősen túltelített, ezért nagy a verseny. A kedvezményes vásárlást nyújtó oldalakon belföldi és külföldi utazást is lehet választani, de nem árt odafigyelni, mert nem háromezer forintos masszázsokról van szó.

Bár első látásra rendkívül kecsegtetőnek tűnnek, nem árt vigyázni, mert könnyen előfordulhat, egyáltalán nem olyan szolgáltatást kapsz, mint amilyenre számítasz. A következőkre figyelj, és elkerülheted a felesleges bosszankodást!

Három dolog, amire nagyon figyelj

A minőség

A legfontosabb, hogy mindig szakíts rá időt, és alaposan tájékozódj a választott szálláslehetőséggel kapcsolatban. Ha külföldi utazásról van szó, erre még inkább figyelj: ilyenkor ne csak a szálloda honlapját böngészd át alaposan, hanem az azzal kapcsolatos fórumokat is, például a Tripadvisort, melyekből rögtön leszűrheted, mennyire voltak elégedettek a korábbi vendégek. Ugyanis elképzelhető, hogy nem a legjobb minőségű szállás hirdet ilyen formában.

Az eredeti ár

Érdemes azzal kapcsolatban is tájékozódni, hogy mi lenne az eredeti ár, és jelenleg pontosan mennyi az adott kedvezmény: mit tartalmaz a bónusz, és felmerülhetnek-e plusz költségek. Belföldön például előfordulhat, hogy a feltüntetett összeg nem tartalmazza az idegenforgalmi adót. Lehet, hogy a szálloda csomagjai között is találsz hasonlót.

Mi van az árban?

Nagy hiba, hogy sokan úgy vásárolnak kupont, hogy nem tájékozódnak arról, pontosan mi van benne a bónuszban. Szuper lehet a négy napos olaszországi kiruccanás, de ha a kijutást neked kell megoldani, akkor már nem biztos, hogy megéri. Sokszor csak hétköznapra szólnak a kuponok, a hétvége vagy főszezon feláras, esetleg ki kell fizetni a poggyászt a repülőre, az étkezés lehet, hogy nincs benne a kifizetett összegben, de olyan ajánlatot is láttunk, ahol hat eurót kötelező fizetni a légkondícionálóért és négyet a széfhasználatért. Minden apróbetűs részt alaposan olvass el.

Ezek a tapasztalatok

A Travelo.hu egy korábbi cikke szerint a túláradó kuponkínálat egyre nagyobb árversenybe sodorja a hoteleket, így kevesebb hasznot jelent számukra ez a fajta vendégvárás. A kuponozásnak ugyanis megvannak a hátrányai, a vendégek csak ritkán vacsoráznak a hotel éttermében, ráadásul bármilyen meglepő, de a hotel hírnevére sincsenek jó hatással az állandó kuponos akciók.

Ezt is szeretjük