Képeken a világ egyik legszennyezettebb városa, a kínai Linfen: lakói folyamatos füstben élnek
A kínai Linfen városában egész évben veszélyes a légszennyezés mértéke.

kína légszennyezettség bicikli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kína tele van festői vidékekkel, melyekkel viszont éles kontrasztban állnak a bányászat és az ipar áldozataivá váló, hatalmasra növekvő nagyvárosok. Linfen négymillió lakosa borzasztóan egészségtelen körülmények között kénytelen élni mindennapjait.

A hatalmas metropolisz Shanxi tartomány déli területén található, és rendszeresen helyet kap a világ legszennyezettebb településeinek listáján.

Linfen, a mérgező város

A város fő megélhetési forrása a szénbányászat. A kokszgyártás, a hatalmas gyárbirodalom mellett az ellenőrizetlen bányák és az egészségügyi szabályok figyelmen kívül hagyása súlyos következményekkel jár az ott élők egészségére nézve. A hatalmas méretű légszennyezés mellett a talaj és az élővizek is szennyezettek.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Május 31-én van a Dohányzásmentes Világnap, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) kezdeményezésére 1988 óta minden évben megtartanak. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás egészségügyi kockázataira. Ezen a napon szeretnénk felhívni a figyelmet az életmódváltás fontosságára, és arra, hogy a váltásban minden megtett apró lépés számít!

Promóció

Ezt is szeretjük