Ez a vidék a legszebb hazai kirándulóhely ősszel, ami pont olyan, mint Toszkána
Ide neked is el kell látogatnod, annyira szép!

nagykep?cikkid=163114&kep=zalamegye-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

A turista felmászik a tévétorony tetejére a romantikus Alsóerdőn keresztül, és onnan kémleli csodálva körbe a Toszkánát idéző zalai dombságot, hogy
eldöntse az útirányt. Szeptember elején nem kérdés, hogy merre indul. Ha van egy jó távcsövünk, innen is látjuk a hömpölygő tömeget a Belvárosban, amely a Zalai teríték - Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál idejére borutcává változik, terítékre kerülnek a speciális zalai menük vadból és az erdő ajándékaiból.

Szüreti látogatás Zalában

Az őszi erdők, és hát mi tagadás, a benne élő vadak, na meg a jó borok vonzó elegyet alkotnak egy szüreti látogatáshoz. A fesztivál ellát mindennel, mi jó és vadfalat. Szeptember első hétvégéjén ugyanis a Zalai Teríték a zalai borvidék legnagyobb ünnepévé válik. Ilyenkor Soholláron nyitják meg a Zala Megyei Vadászati évadot - idén erre augusztus 27-én került sor -, de ha ezen a pénteken érkezel, azonnal a szüreti felvonulásba csöppensz - síppal, dobbal, néptáncosokkal, bor- és mézlovagokkal, erdészekkel.

Ha már lejártad a lábad az igényes vásározók, kiállítók portékáinak válogatása közben, akkor csak lehuppansz egy padra, és megnézed a vadászkutya-felvonulást, ahova nemcsak az ősi magyar fajtákat tartó gazdik nevezhetik kedvenceiket, hanem mindenki, aki szeretné megmutatni hűséges vadászkutya társát vagy a család kedvencét.

Szombaton főzőverseny is lesz, ahol te is végigkóstolhatod és lezsűrizheted a 70 versenyző gasztrocsapat főztjét. Vagy egyszerűen csak hallgatod a széles zenei repertoárt az autentikus népzenétől a legmodernebb zenei formációkig. Egymást váltják a remek együttesek. Jön a Brains, a Balkan Fanatik vagy az Anna and the Barbies. 

Csápolás előtt, után és közben ki ne hagyd a jellegzetes zalai gasztronómiai különlegességeket. Két koncert között leáll a turista, és korzózik a kézművesek nívós portékái között a Kossuth utcán, amely ilyenkor a gyalogosoké. Kóstolgató látogatók, sétáló vendégek, csápoló zenerajongók lepik el a belvárost.

És milyen jókat lehet enni! Hú, de finom! A juhtúrós lepényt nem bírjuk abbahagyni, a göcseji prósza párját ritkítja, de azért a világhírű vadászati értékeket felvonultató unikális közösségi eseményen nekem a szarvaspörkölt dödöllével a nyerő! Használd ki az alkalmat, és gyorsan kérd el a receptet!

Nézd meg a Zalaegerszegen készült videónkat, ahol körbejárjuk a Terítéket!

Zalai Teríték - Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál
2016. augusztus 27-szeptember 4.

További információ és részletes program:
www.egerszegfesztival.hu

Aztán hörpöld le egy pohár zalai, Balaton-felvidéki, somlói, tokaji vagy villányi borkülönlegességgel a kiállító 25 borház valamelyikénél. Mindössze pár perces sétával a földön járó toronyórát is elérheted, amely európai ritkaság. A Hevesi
Sándor Színház előtti téren áll. Az 1700-as években gyártották, és Mindszenty bíboros egykori templomában mutatta az időt. Most megnézheted
működés közben a függősúlyokat, a fogaskerekeket.

Ha a nagy evés-ivás közben kiáztatnád a tagjaidat, akkor a termálfürdőnél nincs is erre jobb hely. Nagyszerűen kikapcsol az is, ha leülsz a Dísz térre, nézed a szökőkutat, élvezed a nagyszerű hangulatot, akár egy mediterrán
fővárosban, és ha már pát intettél a stressznek, akkor rákapcsolódsz az ingyenes városi wifire, és már meg is oszthatod a barátaiddal a fesztiválos szelfiket. Szeptember első hétvégéjén mindenki Egerszegre!

A cikk szerzője:
Kandász Andrea, az Utazás nagykövete

A szerző korábbi írása a Feminán:
Kandász Andi így nyaral Zalakaroson, ahol az extrém csúszdázást is megmutatta

Tengerpartot építettek ebben a magyar városban - Nézd meg most, nem fogsz hinni a szemednek!

Lead kép forrása: www.orszagalbum.hu

Ezt is szeretjük