Így pályázhatsz ingyen repülőjegyre: ha mindig is kíváncsi voltál Japánra

A japán kormánynak köszönhetően most akár ingyen is elutazhatsz a szigetországba.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A felkelő nap országának titokzatos világa és különleges kultúrája mindig is csábította a turistákat, a többséget azonban a borsos utazási költségek visszatartották a japán kiruccanástól.

Mivel azonban az utóbbi időszakban a természeti csapások és a fukusimai atomkatasztrófa miatt a szigetország turistaforgalma erőteljesen megcsappant, a japán kormány egy merőben új kezdeményezéssel állt elő a napokban: ha te is azon 10 ezer szerencsés között szeretnél lenni, akik az ajándék repülőjegynek köszönhetően ingyen utazhatnak el a varázslatos szigetországba, csupán néhány dolgot kell tenned.

Tízezren csodálhatják meg a szigetországot

A tavaszi földrengés és az azt követő pusztító cunami súlyos károkat okozott Japánban, amit a fukusimai atomerőműben történt robbanás még tovább fokozott. Ennek hatására az addig előszeretettel látogatott távol-keleti ékszerdoboz idegenforgalma drámai mértékben, 62%-kal csökkent.

Bár a helyzet némileg javult azóta, még mindig jóval alacsonyabb a látogatók száma, mint a katasztrófák előtti időszakban, amin a kormány most változtatni szeretne, mégpedig úgy, hogy 10 ezer ingyen repülőjegyet oszt ki a Japánba vágyó utasok között.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a pályázat megnyitásakor regisztrálni az interneten a Japantravelinfo.com oldalon, majd válaszolni az ott található kérdőív kérdéseire.

Meg kell határoznod többek között azt, hogy az országon belül mely területekre szeretnél ellátogatni, illetve meddig szeretnél ott tartózkodni. Az ügynökség ezt követően fogja kiválasztani, majd értesíteni az utazókat.

A repülőjegyedet állják, a többi rajtad múlik

A japán kormány közel 14 millió dollárt különített el a kampányra, melynek segítségével remélik, hogy sikerül fellendíteniük országuk turistaforgalmát. Ha azonban úgy döntesz, pályázol az ingyenes jegyekre, fontos tudnod, hogy a kormány csupán a repülőjegyet állja, a szállásról, az étkezésről és az egyéb utazási költségekről magadnak kell gondoskodni.

Ezenkívül rendszeresen frissítened kell egy blogot, ahol élményeidről, tapasztalataidról adsz számot az internetes olvasóközönségnek. Lényeges továbbá, hogy utazásod idejét 2012 áprilisa és 2013 márciusa között kell meghatároznod, csak így vehetsz részt a játékon.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A nyereményjátékot a japán turisztikai hatóságok is pozitívan fogadták, remélik, hogy ezáltal többen választják majd úti céljuknak az ázsiai országot, és sikerül csökkenteni az irányukba mutatott nemzetközi aggodalmat.

Pályázol majd a repülőjegyekre?

Ezt is szeretjük