Így mentenék meg a süllyedő szigetet: azt akarják, hogy még te is lásd
A Maldív-szigeteken új kampányba kezdtek, hogy mentsék, ami menthető.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Új idegenforgalmi kampányba kezdett a kedvelt egzotikus üdülőhely, az Indiai-óceán területén található Maldív-szigetek kormánya, melynek részeként új logót terveztek, valamint új szlogenre cserélték a korábbit. Céljuk mindezzel nem más, mint a helyi turisztikai és kereskedelmi bevételek növelése, melyek jó részét nem titkolt szándékkal a szigetek megmentésére fordítanák.

Az optimista hangnem a cél

A Maldív-szigetek kormányzatának marketing- és pr-szakemberei nagyszabású turisztikai kampányt indítottak el, melynek célja, hogy a szigetek sokszínű és egyedi természeti adottságaira irányítsák a figyelmet.

Ennek hangsúlyozása végett az Always Natural, vagyis a Mindig természetes mondat lett az új szlogen, lecserélve a korábbi Sunny Side of the Life-ot - Az élet napos oldala. Sokak szerint minderre azért is szükség volt, mert az elmúlt évek problémái és a szigetek süllyedése miatt a régi, 11 éves szlogent inkább lehet ironikusnak, mint igaznak tartani, az új azonban a jövőben is megállja majd a helyét.

A kampány elindítását egyéves munka előzte meg, melybe bevonták a helyi turisztikai ipar egyes egységeit is.

Úgy vélik, mindaz, amit kitaláltak, hűen kifejezi azt, amiért a turisták a világ minden tájáról idelátogatnak, emellett feltétlenül szükségesnek tartják az optimista hangnemet - el akarják ugyanis terelni a turisták figyelmét a helyi problémákról, emellett így akarnak új lendületet adni a helyi befektetések számára.

A turizmus segíthet új otthont találni

Az elmúlt években a Maldív-szigetek főként azáltal került be a hírekbe, hogy az előrejelzések szerint néhány évtizednek sem kell eltelnie ahhoz, hogy a tengerbe süllyedjen, ugyanis a globális felmelegedés hatására bekövetkező tengerszint-emelkedés kapcsán a világ egyik legveszélyeztetettebb helye.

Az 1192, ezek közül kétszáz lakott és 87 turisták számára fenntartott szigetből álló ország legmagasabb pontja éppen csak eléri a két és fél métert, a legalacsonyabban fekvő területek pedig kevesebb mint egy méterre vannak a tengerszint felett.

Mohamed Nasheed, a szigetek első demokratikus elnöke számos kezdeményezést tett országa megmentése érdekében, néhány éve pedig azt nyilatkozta, a turisztikai bevételek jelenthetnek megoldást arra, hogy megtegyék a szükséges óvintézkedéseket, rosszabb esetben pedig arra, hogy, ha a folyamat nem megállítható, új otthont vásároljanak a népnek. Kíváncsi vagy a világ leghíresebb süllyedő szigeteire? Kattints ide, galériánkban megnézheted őket!

Forrás: breakingtravelnews.com; telegraph.co.uk. Képek: a kampány fotói, maldives.net.mv.

Szerinted mi lesz a Maldív-szigetek lakóival?

Ezt is szeretjük