Elbújós, romantikus hétvégékre vágysz? Akkor erre a csendes magyar helyre kell jönnöd
Te ismered?
Feltétlenül nézd meg a fotókat! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szereted nézni a csillagokat? Ha igen, akkor ezt a helyet imádni fogod, mert itt tényleg gyönyörű természeti környezetben csodálhatod a csillagos eget. Ha viszont nem vagy a csillagos ég nagy rajongója, akkor feltétlenül el kell ide utaznod, mert ez azt jelenti, hogy még nem láttál ragyogó csillagokkal teli eget, valószínűleg azért, mert a városod fényei elnyomják az égitestek fényét.

És hogy hol is van ez a csodás hely? A Zselicben, közelebbről a Zselici Csillagparkban, ahol nemcsak sötétedés után, hanem fényes nappal is ismerkedhetsz az égbolt szépségeivel.

Egyedi természeti környezet

Emellett még számos más vonzerővel is kecsegtet a Zselic! Tudtad például, hogy a Dunántúl déli részén, Somogyban sokkal enyhébb a tél és a nyár is? Így a sajátos klímának köszönhetően az ország többi részétől kissé eltérő vegetáció alakult ki, amelyben a közép-európai fajok mellett életteret találtak egyes mediterrán térségre jellemző fajok is. Emiatt a tölgyesek és bükkösök tovább színesednek például az ezüsthárssal.

kardosfa1.jpg

Az erdőkben pedig rengeteg vad él, köztük a zselici erdők különleges emlősével, a muflonnal. Ha szerencsés vagy, még azt is megfigyelheted, ahogy egy-egy példány sétál a fák között. De a ropoly várhegyet sem szabad kihagynod, ha erre jársz, hiszen a kis szintkülönbségek ellenére is úgy érezheted, mintha nem dombokon, hanem hegyek között túráznál, köszönhetően a nagy meredekségű dombhátaknak és szinte vízszintes gerinceknek.

Szállj meg Kardosfán!

Ajánlunk egy ökoturisztikai központot is, ahol nagy tiszteletben tartják a környék természeti értékeit, még a szálloda világítását is úgy alakították ki, hogy az a lehető legminimálisabb mértékben legyen fényszennyező, vagyis, hogy minél kevésbé zavarja mesterséges fénykibocsátással a természet éjszakai fényviszonyait.

A családias hangulatú Hotel Kardosfa*** minden kényelemmel felszerelt, de emberi léptékéből adódóan azok számára is kedves hely, akik nem szeretik a tömeget, és előnyben részesítik a romantikus, elbújós, kirándulásokkal színezett pihenéseket. A beltéri medencében bármikor csobbanhatsz te is, és a szaunákban felpezsdítheted vérkeringésedet, hogy az aznapi séta után kellemesen ellazuljanak izmaid, és a lehető legpihentetőbb éjszakai alvásban lehessen részed.

A Hotel Kardosfa*** remek programokkal és akciós csomagajánlatokkal vár egész évben, megéri körülnézni honlapjukon, és foglalni!

A vadász stílusú szobák rusztikus hangulata tökéletesen kiegészíti a vidéki lét érzetét, csendes nyugalmát. De ha külön vadászházat szeretnél bérelni, a környéken több ház is vár téged és barátaidat, családtagjaidat. Kattints és nézd meg a vadászházak fotóit!

Ezt is szeretjük