Még 6 hosszú hétvége lesz idén: 11 népszerű úti cél, ahova már most foglald le a szállást
A kedvelt magyarországi városokban már korán megtelnek a szállások a hosszú hétvégékre, ezért érdemes időben foglalni.

Eger
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei évben hét hosszú hétvégével lehetett számolni: már túl vagyunk ugyan a január 1-jei pihenésen, de hamarosan érkezik a március 15-i, majd az április 19-től 22-ig tartó húsvéti és a június 8-tól 11-ig tartó pünkösdi hétvége. Az augusztus 21-i hétvége előre ledolgozás miatt lesz hosszú, majd ősszel jön a november 1-jei hétvége, végül a december 24-i és 27-i napok ledolgozásával is egy egész hét pihenő vár.

A hosszú hétvégéken rendre telt házzal működnek a szállások a legkedveltebb magyarországi úti célok esetében, ráadásul az előzetes foglalásoknak köszönhetően sok helyen már jó előre kitehetik a megtelt táblát. Nem árt tehát időben résen lenni, és akár hónapokkal korábban lefoglalni a hétvégi szálláshelyet.

Népszerű úti célok

A Szállás.hu idei közleményében sorra vette, melyek voltak a tavalyi évben a kedvenc célpontok. A statisztikáik szerint a legtöbb vendéget Pest, Somogy és Heves megye vonzotta, és népszerűek voltak az egy-két éjszakás foglalások, főként apartmanokba, vendégházakba, panziókba. Összességében pedig mintegy 10%-kal nőtt a belföldi turizmus forgalma a 2017. évihez képest. A top 10-be került településeknél ezért mindenképp érdemes időben foglalni.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük