Képeken a leggazdagabbak nyaralói: nem házakat, szigeteket vesznek
Manapság egyre több híresség vesz magánszigetet: képek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hírességek nem arról ismertek, hogy bármi olyat megtagadnának maguktól, amit sikerül pénzzel megfizetni. Ma már nem csupán luxusingatlanokat vagy éppen magángépeket vesznek, de egyre nagyobb divat az is, hogy egzotikus szigeteket vásárolnak meg maguknak.

A híres Scorpios-sziget

Mindez persze nem csoda, hiszen amellett, hogy nincs ember, aki ne vágyna a tenger, a fehér homok és a pálmafák hármasával körülvéve kikapcsolódni, azt is meg lehet érteni, hogy a közszereplők olyan helyet keresnek, ahol nincsenek a világ szeme előtt.

A Bahamáktól a Jón-tengerig

A hírességek körében különös népszerűségnek örvendenek az olyan egzotikus szigetek, mint például a Bahamák tagjai, míg például Arisztotelész Onassis, a görög hajómágnás a Jón-tengeren vett magának szigetet, amely egyébként máig az egyik legismertebb magánszigetnek számít. Amellett, hogy itt vette feleségül a korábbi amerikai first ladyt, Jackie Kennedyt, itt is temették el a férfit, csakúgy, mint fiát és lányát.

2013-ban igen nagy port kavart, hogy unokája egy orosz örökösnőnek adta el a szigetet, miután nem kívánta tovább fedezni annak költségeit.

Az ügy máig nem zárult le, ugyanis Onassis végrendeletében az állt, egészen addig képezze a sziget családja tulajdonát, míg képesek fedezni annak fenntartását, ellenkező esetben a görög államra vagy az Olympic Airway légitársaságra száll.

Az örökös mindezt figyelmen kívül hagyta, emellett az is kétséges, hogy ne lett volna képes a hatalmas Onassis-vagyonból fedezni a kiadásokat, amelyek egyébként 410 millió forintnak megfelelő összeget jelentenek évente.

Több helyen turistákat is várnak

Bár bizonyos szigetek magánkézben vannak, ez korántsem jelenti azt, hogy ne látnák például szívesen a turistákat. Az Onassis-sziget felé is rendszeresen indulnak kíváncsi utazókat szállító hajójáratok, a híres illuzionista, David Copperfield pedig Musha Cay nevű saját szigetén csoportokat is szívesen fogad, bár egyszerre csak 25 embernek engedélyezett a bérlés.

Vízen lebegő városok
Ha még több különleges helyet szeretnél megnézni, a vízre épült városokat mindenképp érdemes megismerned. Kattints ide, és nézd meg a képeket!

Híres magánszigetek

Ha kíváncsi vagy, hogy is néznek ki az emlegetett magánszigetek, Shakira menedékétől Mel Gibson vulkanikus paradicsomát át egészen Johnny Depp kedvencéig, nézd végig a következő képeket!

Ezt is szeretjük