Virágok közt úszhatsz, és még gyógyulsz is közben: Hévíz egyszerűen imádnivaló

A tündérrózsás gyógytó mellett mindenki megtalálja a számításait.

hévíz-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Élt egyszer egy dajka, aki egy rábízott, nagyon beteg gyermeket szeretett volna egészségesnek tudni. A vékony és csenevész béna gyerek gyógyulását csak csodával látta biztosítottnak, ezért Szűz Máriához fohászkodott.

A földből meleg vizű forrás fakadt, és gyógyító iszap volt az alján, melytől a gyermek teljesen felépült és megerősödött. A csodás legenda a kora keresztény korból származik, a beteg fiúcska Flavius Theodosius császár volt, a csodatévő forrás pedig Hévíz tava, melynek jótékony hatását ma sem vonja kétségbe senki.

Ékes kis mediterrán fürdőváros a zöldben

Az apró településre buja zöld, mocsári ősciprusokkal övezett út vezet, és a városba beérve is mindenütt körülvesz ez a mediterrán atmoszféra. Virágba boruló sétányok, kellemes zsivajú teraszok, hűvös borospincék és minden igényt kielégítő szállodák ígérnek teljes kikapcsolódást.

A Balaton csak öt kilométerre fekszik, és kerékpárút vezet oda, az impozáns Festetics-kastély szintén a szomszédban várja a romantikusokat kikapcsolódásra. Hévíz egy komplex szolgáltatásokat nyújtó nyaralási célpont a kikapcsolódni, pihenni, megújulni, szórakozni és kalandozni vágyó utazóknak.

Hévíz, az élet forrása

Ezt mondja a szlogen, és valóban, a Hévízi-tónak a világ minden tájáról csodájára járnak. A minden évszakban a víz tükrén himbálózó tavirózsák tündéri látványt nyújtanak, és közöttük úszkálni kivételes élmény. A tó orvosilag bizonyítottan gyógyító erejű, vize és iszapja is áldás a megfáradt testnek. A rekreációt és regenerálódást az ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, tőzegen átszűrődő gyógyvíz biztosítja.

A mozgásszervi panaszokra, az ülőmunkától meggyötört gerincre balzsamként hat a Hévízi Tradicionális Kúra minden eleme: a fürdőzés, a gyógyiszappakolás, a belső ivókúra vagy a dr. Moll Károly hévízi reumatológus által feltalált súlyfürdő is. Nyaralás után pedig az iszapszappanból lehet hazavinni egy csipetnyit Hévíz áldásos hatásából.

Még több magyar gyógyító hely

Ha testileg, lelkileg vagy szellemileg szeretnél feltöltődni, akkor ezeket a hihetetlen gyógyító hatással rendelkező magyar helyeket keresd fel.

Hévíz olyan panorámát kínál a Balatonról, amilyet még nem láttál. A városból startoló 19 fős hőlégballon az országban egyedülálló. A Balaton Ballooning Kft. az egyetlen, kifejezetten sétarepülésekkel foglalkozó cég, pilótái mögött több ezer repült óra van. Az általuk levezényelt egyórás repülés során akár két-háromezer méter magasságig felemelkedő ballon kosarából szemkápráztató látvány nyílik a Hévízi-tóra, a Kis-Balatonra és a badacsonyi tanúhegyekre.

A magasban teljes az idilli csend, amelybe csak a propángáz süvít bele, ahogyan megtölti a monstrum ballont. A kalandos landolás minden utazó adrenalinszintjét megemeli, a repülés után pezsgős avatás, oklevél és tiszteletbeli pilóta státusz jár az utasoknak.

Minden korosztály talál kedvére valót Hévízen

A helyi Tourinform, a Hévíz TDM Egyesület folyamatos fejlesztésekkel és innovatív ötletekkel kényezteti a városba látogatókat. A Hévíz Card már két éjszakás tartózkodás után ingyenesen jár, és plusz fürdőórát, ingyenes parkolást és kerékpárbérlési lehetőséget tartalmaz. A Bubihoz hasonlóan a városban van HeBi, amellyel díjmentesen lehet igénybe venni a közösségi biciklizést.

A Segway kétkerekűi remek lehetőséget nyújtanak a tó körüli sétányok és a véderdő csapásainak kalandos felfedezésére. A meghitt, dekoratív és vendégmarasztaló Hévíz egész évben gazdag programokat kínál, a pünkösdi mulatságtól elkezdve a nyári zenés fesztiválokon keresztül az őszi szüretig és a vidám szilveszteri évbúcsúztatókig. 

Ezt is szeretjük