Saját úszó szigetet épített a pár, hihetetlen, hogy élnek rajta: a növényeket is maguk termelik
Ebbe a saját kis önellátó édenbe mindenki szívesen elvonulna.

freedom cove5
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Freedom Cove, vagyis a Szabadság öble a neve annak az egyedülálló építménynek, amit két művész, Catherine King és Wayne Adams hozott létre a saját kezével a kanadai Vancouver-sziget partjainál 1992-ben. 

A különleges kreálmány eredetileg egy szimpla kis lakóhajó volt, de a kreatív és ambiciózus tervezgetések és hozzáépítgetések révén valóságos szigetté bővült. 

Önfenntartó paradicsom

A tulajdonosok célja elsősorban az volt, hogy természetközeli, civilizációtól távoli, egyedi és önellátó otthont hozzanak létre, és céljukat el is érték. A Freedom Cove elsősorban magánház, de rövid idő alatt turisztikai látványosság lett belőle. Az igényeknek megfelelően a mára nagyjából tucatnyi melléképületből álló komplexum minden elvárásnak megfelel. Van benne vendégház és világítótorony, kilátó és kikötő, galéria és táncterem. 

freedom cove -c

A pár elsődlegesnek tartotta az üvegházak létrehozását, hogy azokban saját zöldséget és gyümölcsöt termesszenek. Húsként elsősorban halat fogyasztanak, amiből bőven áll rendelkezésre a környező tavakból. A vízellátást is biztosították a sziget körüli természetes vizek szűréséből. A természet további forrásokkal is szolgál, mivel a megélhetéshez szükséges energiát napelemekkel és generátorral biztosították. Az öt üvegházból naponta kerül friss étel az asztalra, az év minden szakában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mivel akadnak olyan dolgok, amelyek szükségesek a mindennapi élethez, és nem lehet megtermelni őket, a művészházaspár kézzel készített művészeti tárgyakat is alkot, amelyeket a közeli Tofino városban és a környező településeken értékesítenek. A mártott gyertyák, fafaragványok és maszkok mindig gazdára találnak, és nemcsak az árucserében játszanak szerepet, hanem az úszó sziget lakberendezésében és hangulatvilágában is. 

freedom cove2-f

Az úszó sziget tulajdonosai apró kis édenként képzelték el fantasztikus otthonukat, és a látvány emlékeztet az idilli paradicsomi hangulatra. A Freedom Cove halványlila, rózsaszín és türkizzöld színekben pompázik, a dizájn pedig a '60-as évek virágos hippi korszakát idézi fel.

A nyugalom szigete

A szigetet körülölelő hegyi tavak, sűrű fenyőerdők és zord sziklák a világtól való elvonulást segítik. Brit Columbia vadregényes vidéke amúgy is vonzza a turistákat, de aki ebbe a régióba látogat, fakultatív programként eltölthet pár napot a művészházaspár háborítatlan és stresszmentes álomotthonában.

freedom cove3

Az Adams házaspár nagyon kedves, szívesen vezetik körbe látogatóikat az otthonukban, és mesélnek magukról. A szervezett túrák Tofinóból indulnak, és a résztvevők hajóval közelítik meg a szigetet. A kiruccanás szlogenje pedig az, hogy elmerülés a kreatív energia és a jó szellemek világában. Elnézve a képeket, nincs kétségünk arról, hogy a Freedom Cove látogatói valóban ilyen élményben részesülnek. 

Paradicsomi öblök

Míg a Freedom Cove mesterségesen teremtette meg a földi édent lakói számára, addig ezeket a meseszép horvátországi helyeket a természet alkotta. 

Képek: Freedom Cove Photo Gallery

Ezt is szeretjük