4 különleges nyári fesztivál, ha valami másra vágysz
A Szigeten túl
Bodzaszörp és búzabála, koncertek és kenyérlángos - ne hagyd ki!

nagykep?cikkid=161485&kep=kapolcs-fb-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fesztiválozni márpedig nemcsak úgy lehet, ahogy a Belga minősíti, hanem amolyan késő modern woodstocki stílusban is: peace, love, freedom, happiness. A populáris könnyűzenei fesztiválok mellett olyan különleges élményeket ajánlunk, amelyek sajátosan egyedi hangulatukkal emlékezetessé teszik a nyaradat.

2016 is a fesztiválok éve, hiszen megszokott, hogy Magyarország európai viszonylatban is tobzódik a jobbnál jobb nyári parádékban. Nézz rá a naptárra, hangold össze a kedvenc rendezvényeidet és gyűjtsd a felejthetetlen nyári emlékeket!

Falusi idill Kapolcson

A fel nem adók makacsságával teremtődik újra és születik újjá minden nyáron a Káli-medencében a Művészetek Völgye Fesztivál. A Balaton-felvidék és a  rusztikus kis Kapolcs varázsa időről időre visszacsábítja a három falu szerelmeseit.

Hűsítő patakok és ódon vízimalmok, zsindelyes tetők és napraforgóligetek, diós kürtős kalács és gyöngyöző bodzaszörp. És persze irodalom, színház, muzsika, kiállítás, tánc és könyv elképesztő mennyiségben. Akad bőven népi jellegű és multikulturális rendezvény, gyermek- és ökoesemények, modern és klasszikus happeningek.

Minden évben csábítóan változó a program - állandó csak a kétségbeesés: mire tudsz elmenni és miről maradsz le a sok egymásba csúszó program miatt.

26. Művészetek Völgye - 2016. július 22-31., Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend. Napijegy: 3 500-4 000 forint. Hétvégi jegy 8 000 - 11 000 forint. Szállás keresésben a Völgy Turisztikai Központ segít.

Forrongó hangulat vár a Katlanban

Van egy völgy az illatos Villányi borvidéken, ahol három kis falu ad helyet kisasszony havában egy különleges fesztiválnak. Ez az Ördögkatlan.

Itt még családként köszöntik egymást a kedves vendéglátók és a visszajáró katlanlakók, rangos programokat kerítenek a szervezők és lélekből játszanak a fellépők.Itt boldog kábulatba lehet esni a pompás boroktól, és hajnalban még a kabócák is elcsöndülnek, hogy békét találj a hűvös parasztházak vastag falai között.

Itt minden ablakban és kiszolgált abroncsos hordóban muskátlit és körömvirágot lelsz, és Palkonyán idős tündér nénék szolgálnak fel a portájukon rozéfröccsöt és házi zserbót.

9. Ördögkatlan Fesztivál - 2016. augusztus 2-6., Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd, Palkonya, Beremend. Napijegy: 3 500 - 3 900 forint. Heti bérlet: 10 000 forint. Őrzött sátorhelyek 1 000 forinttól állnak rendelkezésre.

Hangolódj a  nyárra!

Ha már elővetted a jól bevált fesztivál-ruhatáradat, a laptopodra vagy telefonodra is ráfér egy kis változtatás. Öltöztesd fel hangulatos nyári háttérképekkel a munkaeszközeidet, és máris könnyebben megy a munka!

Hűsítő élmények a barlangoknál

Aggtelek és Jósvafő a mátrai karsztvidék két kis ékszerdoboza, amelyek felpattannak augusztus 5-7 között. A Hucul Lovasnapok és Falunap a magyar és szlovák falvak kulturális életét fűzik fel egy eseménysorra, békés egymás melletti együttélésben.

A sejtelmes reggeleken, amikor fehér ködpára gomolyog az Ördögszántás és az ősborókás felett, adrenalinszint-növelő extrém barlangtúrára indulhatsz a pároddal vagy a családdal a mesevilágszerű Baradla zegzugos járataiban.

Az Óriások termében a koncertek felejthetetlen élményt nyújtanak, a látogatóház pedig zöldprogramokat szervez. A jósvafői pajtaszínpad tele van népművészeti előadásokkal, amelyek közben szilvalekváros kenyérlángost majszolhatsz. Tradíció, népművészet, patakfutás vár augusztus elején az Aggteleki Nemzeti Parkban.

VI. Jósvafői Hucul Lovasnapok -  Falunap és III. Nemzetközi Patkolókovács Verseny - 2016. augusztus 2-4., belépőjegy nincs. Aggteleki barlangtúrák: 2 200 - 3 000 forint. Különleges csúszós-mászós extrém túrák: 6 000 forint.

Az őrségi dombok bűvöletében

A Hétrétország, a Szerek-Porták Őrségi fesztiválja augusztus 12-től 21-ig várja a végeken azokat, akik nyugalomra és természetre, kultúrára és harmóniára vágynak.

Az Őrség olyan, mintha egy különálló népmeseországban járna az ember. Nyár végén, amikor már hűvösödnek a hajnalok és hosszúra nő a bálák árnya, a kis tanyákat ködbe burkolja az alkonyat.

Középkori apró templomok húzódnak meg csendesen az erdők mélyén, a szelíd falvakban ősi mesterségeket űznek a vendégmarasztaló népek. Mindenhol akad repceméz és hecsedli, kecsketej és langalló, hozzá kedves invitáló szó. Olyan háborítatlan és tiszta az élet a végeken, amire a szíve mélyén minden normális ember vágyakozik.

Hétrétország Fesztivál - 2016. augusztus 12-21., Őriszentpéter és az őrségi nyitott porták.

Ezt is szeretjük