Meglepően szépek az új vasúti kocsik: nézd meg, tavasztól lehet, hogy te is ilyenen utazhatsz!
Láttad már az új fecskemotívumos vonatokat? Most megnézheted!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén is folytatódik a MÁV-START járműfelújítási programja, melynek célja, hogy egyszerre jelentsen biztonságosabb és kellemesebb körülményeket az utasok számára. Az átalakítások az elavult, de még évekig használható kocsikat érintik az elővárosi, a távolsági és a regionális forgalomban.

A budapesti elővárosi közlekedésben részt vevő személykocsik 2012-ben megkezdett felújítása révén 2014 végére összesen 341 kocsi vált komfortosabbá, esztétikusabbá, melyek közül 150-nél új, fecskemotívumokkal díszített belső teret alakított ki a vasúttársaság. Ebben az évben további 106 jármű kap hasonló megjelenést.

A kocsik belső berendezése frissebb színvilágot képvisel, melyhez illenek a díszítő madármotívumok, a fecskék.

A komfortérzetet a kicserélt padlóburkolat, a kopásálló üléshuzat, a megjavított ablakkeretek és az ablakszigetelés, továbbá az antigraffiti réteggel kezelt falak is emelik.

A kocsikban 79 ülőhely található, a járművek megengedett legnagyobb sebessége 120 kilométer/óra. A járművek elsősorban a két szolnoki, a lajosmizsei és a szobi vonalon közlekednek.

Az idén felújítandó 106 fecske jármű az elővárosi utasforgalmat szolgálja majd, de lehetőség van távolsági sebesvonati alkalmazásukra is.

Megújulnak továbbá a gyorsvonati és távolsági vonatok személykocsijai is - idén 25 régi jármű kap új belső megjelenést, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is.

Ezzel egy időben több mint félszáz, V43-as villanymozdony kap a fecskemotívum mellett a korszerűbb kocsikhoz illeszkedő színvilágot és új fényezést is.

Ezt is szeretjük