Koporsót idéző kabinban lehet feljutni a Dolomitok legszebb hegyére: az állógondola félelmetes élmény

Egyszemélyes kabinba szállva juthatnak fel a turisták a Dolomitok csodás magaslatára.

Dolomitok felvonói
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az északi Veneto és Trentino-Alto Adige régióiban magasodó Dolomitok monumentális vonulatai és festői völgyei elkápráztatják az utazókat. A panoráma a magasból szédítő és felejthetetlen élményt jelent, nem csoda, hogy a felvonók egész évben népszerűek a turisták körében.

A Dolomitok legszebbjének tartják sokan a varázslatos Sassolungo-hegyet, amelynek csúcsára izgalmas módon lehet feljutni: egy egyszemélyes állógondola viszi fel a turistákat. Tériszonnyal és klausztrofóbiával nem a legjobb ötlet beszállni, de a látványtól bárki térde megremeghet.

A Dolomitok felvonói

Gyakran különös koporsókhoz hasonlítják az utazók a Sassolungo-hegyre tartó, szűk, zárt kialakítású felvonókabinokat, amelyek az igazán nagy kalandvágyók körében aratnak osztatlan sikert.

@le3cime What a view from the Sassolungo cable car #sassolungo #cablecar #passosella #landscape #travel #dolomites #dolomitesunesco #cittàdeisassi #mountain #sudtirol Follow us on Instagram for more exclusive contents #GradeUpWithGrammarly ♬ Summer day - TimTaj

A koporsógondolaként is emlegetett fülkék ugyan gyorsak, de teljesen biztonságosak, mégis szédítő élményben részesítik a beszállókat, akik szinte a levegőben lógva élvezhetik a zord sziklák és a fantasztikus csúcsok panorámáit.

Igazi kaland, ahogy egyre nagyobb magasságból tárul az ember szeme elé az UNESCO Világörökség részévé is választott Dolomitok lenyűgöző vidéke és geológiai csodái, a Sassolungo-hegy és a környező alpesi rétek. Korábbi cikkünkből a Trentino-Alto Adige régió egyéb gyöngyszemeivel is megismerkedhetsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A felvonót még népszerűbbé tette, amikor különböző influenszerek és tiktokerek is kiposztolták videóikat az extrém élményről, megörökítve a gyönyörű tájat.

@krlshkr Finally made it to Sassolungo to get up the #mountains using these rickety coffin Gondola’s. It’s one of the most unique #travel experiences I’ve had in #Italy. Would you do it ? #dolomites ♬ Beggin' - Chris Lake & Aluna

A közösségi média újabb tömegeket inspirált a kipróbálásra, kilépve akár a komfortzónából is. Az adrenalinlöket garantált a koporsógondolákban, ahogy a lélegzetelállító látvány is.

A varázslatos, kicsi olasz régiót kevés magyar ismeri, pedig tündérmesét idéz a panorámája

Az Aosta-völgy lélegzetelállító tája az olasz határ mentén bújik meg.

Elolvasom

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük