Magyar lett a második legromantikusabb város a világon

Párizst is megelőzte!

Nem is gondolnád, hány szerelmes imádja Budapestet.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár több mint egy hónappal elmúlt Valentin-nap, a régen várt napsugaraknak a többségből sikerül előcsalogatniuk a romantikus, tavaszi életérzést, amihez a fővárosnál aligha lehetne találni tökéletesebb díszletet - ráadásul ezt nemcsak a magyarok látják így, lassan az egész világon elterjed, hogy Budapest ideális úti cél a szerelmeseknek.

Budapest számtalan romantikus helyet tudhat a magáénak

A Foursquare közösségi alkalmazás és a Spotistic blog felmérése például a világ második legromantikusabb városaként említi, emellett más hasonló tematikájú listákban is előkelő helyen szerepel.

A romantikus Budapest

A Foursquare és a Spotistic felmérésének februárban közzétett adatai szerint Budapest lett a világ második legromantikusabb városa.

A fővárost egyedül Prága előzte meg, ugyanakkor olyan népszerű úti célokat utasított maga mögé, mint Róma, Koppenhága és Berlin, valamint az utánuk következő Athén, Brüsszel, Firenze, Bécs és Milánó. Furcsa eredmény, hogy az általában a szerelem városaként emlegetett Párizs fel sem került a listára.

Nem ez volt azonban az első olyan felmérés, összeállítás, illetve vélemény, mely Budapest romantikus voltát állította a középpontba.

A magyar főváros már többször is reflektorfénybe került e téren, többek között hírességek is pozitívan nyilatkoztak róla: az amerikai rocksztár, Alice Cooper például a Fox News utazási műsorában fejtette ki néhány éve, hogy felesége szerint Budapest romantikusabb, mint Párizs, továbbá megemlítette, hogy milyen kellemes andalogni a macskaköves utcák labirintusában, nem beszélve a dunai hajózás jelentette páratlan élményről.

A neves Food and Wine magazin is a világ legromantikusabb városai között tüntette fel Budapestet összeállításában, olyan helyek mellett, mint New York, Párizs, Prága, Róma, Bécs és Rio de Janeiro. A lap Budapestet Európa legvibrálóbb, legfestőibb fővárosának nevezte, illetve kiemelte eklektikus építészetét, pezsgő éjszakai életét, gasztronómiai hagyományait és termálfürdőit.

Kelet-Európa Párizsa

Egy romantikus úti célokról szóló cikkében a honeymoonholiday-s.com weboldal is az első helyen említi Budapestet - a helyszínek közül a várat, a Duna-partot és a Margitszigetet is kiemeli -, csakúgy, mint a lifemusiclove.com honlap, melynek alternatív romantikus kiruccanásokkal foglalkozó listáját a magyar főváros indítja.

Bár ez az oldal rámutat, hogy a többségnek Magyarországról nem a romantika jut eszébe, megemlíti gyönyörű fekvését, kedves kis kávézóit, remek éttermeit, emellett az Andrássy utat a párizsi Champs-Élysées kelet-európai változatának nevezi.

A legnépszerűbb kirándulóhelyek

He nem tudod, hova kirándulj, nézd meg a videót, és ötleteket kaphatsz a budapestiektől.

Hasonló véleményen van a confetti.co.uk weboldal is, melynek cikke hatodikként említi Budapestet a világ 20 romantikusabb városa között, nem utolsósorban pedig Kelet-Európa Párizsaként emlegeti. A listában Budapest Velencét, Párizst és Monte Carlót is megelőzte.

Szerinted melyik a legromantikusabb magyar hely?

Ezt is szeretjük