Az aprócska bosnyák tengerpart olcsó, mégis festői szépségű: Horvátországból könnyen elérhető

Bosznia-Hercegovina apró tengerpartja gyönyörű, és kevésbé felkapott, mint Horvátországé.

GettyImages-522653500

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Adriai-tenger rendkívül népszerű nyaranta a magyarok körében, ami nem meglepő: mediterrán városkái, festői tengerpartja és közeli elhelyezkedése ideális úti céllá teszik. Bár Horvátország és Olaszország üdülőövezeteit látogatják a legtöbben a statisztikák alapján, a környék bőven tartogat még csodás helyeket. Bosznia-Hercegovina egy közülük.

Bosznia-Hercegovina aprócska tengerparttal rendelkezik csupán, mindössze 22 kilométeres szakasz tartozik az országhoz, amelyet mindkét oldalról horvát terület fog közre, mégis garantáltan örök élmény lehet a felkeresése.

Bosznia-Hercegovina tengerpartja

Bosznia-Hercegovina kihagyhatatlan látnivalóiról sokaknak Szarajevó és Mostar izgalmas városai jutnak eszébe, esetleg a zarándokhelyként ismert Medjugorje vagy híres középkori sírkövei, a világörökségi listán is szereplő stećakok, ám a tengerpartot viszonylag kevesen célozzák meg.

 

A bosnyák tengerpart olyan kicsi, hogy sokan nem is ismerik, pedig Horvátország déli részétől, Dubrovnik környékéről már nagyon könnyen elérhető, körülbelül 70 kilométer távolságban található a filmforgatási helyszíne miatt elhíresült településtől.

A bosnyák riviéra legfontosabb városa a mediterrán hangulatú, napsütötte Neum, mely csaknem az egész partot uralja. A nagyjából 4600 fős településen gyönyörű, köves és homokos strandok, megfizethető szálláshelyek sokasága várja az érkezőket, a turizmus jelentős részben a parti régióban összpontosul, és nem meglepő módon a belföldiek körében is kedvelt helyszín.

Bár régen a kommunista elit üdülőhelyeként működött, manapság a családok és baráti társaságok számára is ideális úti cél. Az árak általánosságban olcsóbbak a szomszédos Horvátországban tapasztalhatónál, így anyagilag is kedvezőbb nyaralás tölthető a térségben, mely ad egy komoly vonzerőt Boszniának. 

A horvátországi Pelješac-félsziget szomszédságában található zárt öblében és kis félszigetén található strandjai pedig kifejezetten biztonságosak a családosok számára, de búvárkodásra, vízi sportolásra is alkalmas a környék.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az ország kulturális sokszínűsége miatt különleges terület Európában: egyaránt alakították történelmét katolikusok, muszlimok, ortodoxok és zsidók. Egykor halászati és kereskedelmi településként működött, ma fellelhető benne a jugoszláv éra emlékezete és a modern törekvések is. A hegyoldalba épült város utcáiról és kilátópontjairól csodás panoráma nyílik a varázslatosan kék Adriai-tenger irányába.

A bosnyák gasztronómiai fogásokat is érdemes megkóstolni. A más balkán konyhákból is ismerős, hamburgerszerű pljeskavica, a csevapcsicsa, a burek vagy a dióval töltött alma, azaz a tufahija. Egy dubrovniki régióban tett nyaralást feltétlenül megéri összekötni a kevésbé felkapott, olcsó térség felfedezésével.

Vonattal Európába? Igen!

Csodásan pezsgő európai városokba juthatsz el közvetlen vonatjárattal. Ismerd meg a legjobb úti célokat!

Ezt is szeretjük