Fél áron vagy még olcsóbban a Balaton körül: a kedvezményes jegyek listája
Nem csak a MÁV biztosít lehetőségeket.

tihanyi kilatas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyaralás tervezésekor mindenki ott spórol, ahol csak tud. Ha a Balatonhoz készülsz, nemcsak azzal takaríthatsz meg néhány ezer forintot, hogy a szabadstrandot választod a fizetős helyett, de azzal is, ha kedvezményesen utazol. 

A kedvezmények 2017-ben kisebb változáson mentek keresztül, de idén is több opció közül válogathatsz, ha tömegközlekedéssel indulsz útnak.

Balatoni kedvezmények a MÁV-nál

Korábban a MÁV a Balaton Mix kedvezménycsomaggal igyekezett utasokat csábítani a balatoni vonatokra, ez az ajánlat azonban nem bizonyult sikeresnek, így 2017-tel megszűnt. Helyette azonban többféle újdonság is érkezett, melyekkel akár fél áron vagy az alatt is utazhatsz. 

szigligeti kilatas

Június 17. óta elérhetőek a Balaton bérletek, melyekből kapható 30, 60 és 90 napos. Ezek korlátlan számú utazást tesznek lehetővé Budapest és a balatoni állomások között. A legnagyobb, 90 napos bérlet július 1-jéig váltható meg 49 900 forintos áron, a közepes változat augusztus 1-jéig marad 34 900 forint, míg az egy hónapost szeptember 1-jén vásárolhatod meg utoljára 19 900 forintért. Ha több hétvégén készülsz a Balatonra utazni, vagy alaposan körbe akarod járni a tavat, akkor mindenképpen érdemes elkezdeni számolgatni, hogy mennyire jössz ki jól egy kedvezményes, a szokásosnál több lehetőséget biztosító bérlettel.

Ha csak kevesebb utazgatás van tervben, akkor a Balaton füzetjegyet vedd fontolóra, mely tíz szelvényt tartalmaz, és egyszerre akár többen is használhatjátok. A szelvény az utazás megkezdésének napjától érvényes, és bármely belföldi állomásról eljuthatsz vele a Balatonra, vagy vonatozhatsz a balatoni állomások között. A füzetjegy ára 44 900 forint, és augusztus 26-ig fel kell használnod. Ha ezekről a jegytípusokról többet szeretnél megtudni, itt olvashatsz róluk a MÁV oldalán

A harmadik kedvezmény az e-Balaton nevet kapta, ezt ugyanis online veheted csak igénybe. Az e-Balatonnal, amikor az interneten jegyet vásárolsz, 15%-os kedvezményt kapsz a szokásos 3% helyett. Azt, hogy a kedvezmény mely vonatokra érvényes, @ szimbólum jelzi a menetrendekben június 17. és augusztus 26. között. A jegyvásárlás során vagy a kiinduló-, vagy a célállomásnak egy, a Balaton partján lévő településnek kell lennie. Ugyanilyen kedvezmény érvényes e-Velence néven a Velencei-tó körül is. A MÁV oldalán itt találsz róluk több infót.

Ezeken a lehetőségeken felül a diákok számára a Vakáció bérletekkel is elérhető a Balaton. A 30, 60 és 90 napra váltható bérletek ugyanaddig elérhetőek, mint az azonos tartamú Balaton bérletek, míg a 15 napos változatot még szeptember 16-án is beszerezheted. A legkisebb bérlet 9900 forint, majd 15 900, 24 900 és 34 900 forintot kell fizetned a nagyobbakért. A bérletek legkésőbb szeptember 30-ig érvényesek, és korlátlan utazást biztosítanak a MÁV és a GYSEV vonatainak másodosztályára belföldön, sőt, még a gyorsvonati pótjegyet sem kell megfizetned. A részleteket itt olvashatod el a Vakáció bérlettel kapcsolatban.

Amennyiben további szolgáltatásokat is szívesen igénybe vennél az olcsóbb utazáson felül, akkor a Balaton Best kártyát is fontolóra veheted, mellyel több mint 70 dolgot csinálhatsz olcsóbban vagy ingyen. A kártyával egyszerre két felnőtt utazhat fél áron Balatonfüred, Balatonarács, Csopak, Alsóörs, Káptalanfüred és Balatonalmádi között, ám hely- és pótjegyet így is váltani kell. 

Szabadstrandok a Balatonnál

Ha nemcsak a jegyárakon, de a strandbelépőn is szeretnél spórolni, akkor nézz szét a szebbnél szebb szabadstrandok között!

Bahart-kedvezmények

A hajózási társaság kompjai idén sűrűbben járnak, ám nemcsak ezek, de minden menetrend szerinti hajó is drágult 2017-ben legalább 16%-kal, ami annyit jelent, hogy egy kompút ára 600 forintról 700-ra emelkedett, ám a járműveket változatlan áron szállítják. Az aktuális díjszabási táblázatot és az árakat itt nézheted meg

A Balaton Mix megszűnése a Bahartot is érinti, ám érkeztek ehelyett új kedvezmények. A Bahartnál innentől ajándékkártyák válthatóak, melyek 5 és 10 ezer forintért vásárolhatóak meg, míg az 50, 100 és 250 ezer forintos Bahart Joker kártyák különböző százalékos kedvezményekre tesznek jogosulttá a vízi járműveken. 

A Balaton Best kártya itt szintén jól jön, hiszen 15%-os kedvezményt biztosít.

Ezt is szeretjük