Magától táncolt a halott menyasszony ruhája

Ebben a múzeumban nézhetik meg a turisták

Képek: nézd meg a kísérteties ruhát és a múzeumot!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1849-ben az amerikai egyesült államokbeli Altoonában a gazdag Baker család egyik leánya, Anna Baker beleszeretett egy szegény munkásfiúba, akitől azonban apja eltiltotta. A fiút elkergette még a városból is, lányát pedig örök magányra kárhoztatta. Pedig Anna már a menyasszonyi ruhát is kiválasztotta, melyet azonban végül egy másik jómódú hölgy viselt saját esküvőjén.

Anna keserűen, dühösen és egyedül élte le életét. 1914-ben halt meg, ezután a házat lezárták, 1922-ben azonban egy helyi történelmi társaság múzeummá alakíttatta. Kiállították az egykori menyasszonyi ruhát is, mellyel kapcsolatban azonban furcsa jelenségekről számoltak be a látogatók: volt, aki arról beszélt, látta a ruhát megmozdulni, míg mások szerint táncolt is, és olyan mozdulatokat tett, mintha nézegetné magát a tükörben. A jelenségek a szemtanúk állításai szerint különösen telihold idején voltak jellemzőek.

Az, hogy vajon Anna háborgó lelke kívánta-e felvenni a vágyott ruhát, örökre rejtély marad, a múzeumra azonban - részben a kísértettörténetnek köszönhetően - rengetegen kíváncsiak. Nézd meg képeken!

Félelmetes hely a Babák szigete is

A Babák szigete igazán bizarr hely: a férfi, akinek nevéhez eredetileg köthető, a rengeteg játékkal egy kislány szellemét kívánta megnyugtatni. Nézd meg a képeket!

Egyre népszerűbb a torz babák szigete

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük