Az ország 3 ismeretlen, de álomszép strandja
Fedezd fel a romantikus partokat, ahol nem hemzsegnek a turisták! Ezen strandoknak még a létezéséről is csak kevesen tudnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári forróságot csak egy módon lehet elviselni: vízparton fekve. Sajnos azonban, ahogy azt bizonyára már te is észrevetted, nem vagy egyedül ezzel a véleménnyel. A legforróbb hónapokban szinte lehetetlen úgy standra menni, hogy ne feküdjön egy-egy idegen a törülköződ mindkét oldalán.

A vízben nehéz akárcsak három tempót is úszni a nyüzsgő emberek miatt, a lángososig pedig egy nyugágylabirintuson keresztül vezet az út. Ha a strandon töltött időt valóban kikapcsolódásra és pihenésre szeretnéd fordítani, keresd fel valamelyik kevésbé ismert partot! Ezeket a romantikus helyeket hegyoldalak, de akár apró zsákutcák is elrejthetik a nyaralók tömege elől, míg az itt fürdőzők nem csupán a madárcsicsergést, de még saját gondolataikat is hallhatják.

Gyöngyszem a hegyek között: Arlói-tó

Arló egy Ózd mellett található kistelepülés, legszebb ékessége pedig a hegyek között megbúvó gyöngyszem, az Arlói-tó. A tavacska nem is olyan régen, 1927-ben keletkezett, amikor a Szohony-völgy alábányászott oldalainak lecsúszása felduzzasztotta a Szohony-patak vizét. A parton ma már bungalók és kempingek várják az ideérkezőket, bár legfőképp még mindig csak helyi lakosok látogatnak ide.

A szabadstrand nemcsak remek fürdőhely, de igazi horgászparadicsom is, elsősorban ponty, amúr, csuka vagy harcsa akadhat itt horogra, így a párod is egész biztos el tudja majd foglalni magát, míg te a napon sütkérezel.

A környék pedig szinte hívogat egy hegyi kirándulásra, mindenképpen vigyetek hát magatokkal egy túracipőt is, hogy sétálhassatok egyet a közeli erdőkben, mielőtt ismét visszadőltök a homokos partra, vagy megmártóztok a hűsítő habokban.

Az érintetlen természet közelében: Sarudi strand

Ha Tisza-tó, akkor mindenkinek rögtön Abádszalók jut eszébe. Azt azonban már csak kevesen tudják, hogy van a Tisza-tónak egy kevésbé felkapott, de éppolyan gyönyörű strandja Sarudon is.

Bár itt is lehetőség van különböző vízi sportok kipróbálására, illetve csónak- vagy vízibicikli-bérlésre, a fákkal tarkított part pedig gondosan ápolt és rendben tartott, a fürdőzők száma meg sem közelíti az abádszalóki parton pihenőkét, ráadásul az árak is jóval visszafogottabbak.

A strand közelében kikötő is van, ahonnan csónaktúrákat indítanak. Ha itt jártok, semmiképpen ne hagyjátok ki a lehetőséget, hiszen itt található Európa legnagyobb természetes vizes élőhelye, a szinte érintetlen természet közelsége pedig igazán romantikussá teszi a csendes csónakázást.

A tóban élő kagylók és rákok jelenléte a garancia a víz tisztaságára, ami nem csupán gondtalan fürdőzést, de gazdag élővilágot is jelent, így az erre kijelölt részeken horgászásra is van lehetőség.

Oázis a turistaparadicsomban: Gamászai strand

Siófok egy igazi üdülőparadicsom, annak minden előnyével, ezért sokan választják nyaralásuk színhelyéül. Bármily hihetetlennek hangzik, itt is van egy kevésbé ismert fürdőhely, a Gamászai strand. A Latinka utca végén, Siófok és Világos határában található, és ez Siófok legkisebb strandja. A hangulat családias, amihez nagyban hozzájárul, hogy a vendégek többsége első látogatáskor beleszeretett a strandba, és évek óta visszajár.

A fürdőzők között sok a helyi lakos, akik érthetően előnyben részesítik az apró, eldugott kis strandot a nagyobbakkal szemben, ahol már lépni sem lehet a turistáktól - ennek ellenére a látogatóba érkezőket is szívesen látják, hiszen itt mindenkinek jut elegendő tér. A part kavicsszórásos, a fürdő területén van étkezési lehetőség az összes klasszikus Balaton-parti fogással, és bérelhetsz csónakot vagy vízibiciklit is.

A Gamászai strand az Aranypart minden előnyét és lehetőségét kínálja neked, a különböző rendezvényektől az éjszakai bulikig, miközben fürdőzés közben lehetőséged marad egy kicsit elbújni a világ elől.

OLVASD EL EZT IS!

setany viragok
  • balaton
  • vízparti hely

A gyógyító fák városa

Ezt is szeretjük