Kiderült, hová utaznak valójában a magyarok nyaralni
Közzé tették a legnépszerűbb úti célok listáját
Megtudtuk a valós infókat! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári időszakban jelentősen megemelkedik a külföldre utazók száma, és ilyenkor jellemzően hosszabb időtartamra utazunk, mint az év többi hónapjában.

A magyarok jelentős része továbbra is belföldön nyaral, azok körében pedig, akik külföldre utaznak, Horvátország és Görögország számít a legnépszerűbb úti célnak. Az Allianz statisztikáiból és a 2013-ban végzett – nem reprezentatív mintán alapuló – Facebookos felmérés eredményeiből érdekes kép rajzolódik ki a magyarok utazási szokásairól.

Akciós utasbiztosítás!

Azok, akik 2014. július 1. és július 31. közötti időszakra kötnek az Allianznál utasbiztosítást, 10 % kedvezményt kapnak!

Még egy ok, hogy ne a biztonságodon spórolj. Pihenj inkább nyugodtan.

Itt nyaralnak a magyarok

Az Allianz tapasztalatai szerint június közepétől kezdve egészen augusztus végéig jelentősen emelkedik az utasbiztosítási kötések száma. Míg a március-május és október-novemberi hónapokban az 5-7 napos időszakok a jellemzőek, a csúcsszezont jelentő júliusban és augusztusban általában legalább 2 hétre kötnek biztosítást.

Az Allianz Facebookon végzett felmérése alapján a legmagasabb arányban a 60 év felettiek utaznak 2 hétnél hosszabb időtartamra.

A kérdőív alapján azok, akik terveznek utazást túlnyomó többségben - 86%-ban - családjukkal vagy párjukkal utaznak. Baráti társasággal a megkérdezettek 9 százaléka, míg egyedül, vagy szervezett csoportos utazás keretein belül csupán 2 százalékuk utazik. Ezzel szemben a szerződések több, mint fele 1 főre vonatkozik, bár a nyári hónapokban az átlagosnál magasabb a több biztosítottra vonatkozó szerződések aránya.

A hazai nyaralás a népszerűbb

A felmérés azt mutatja, hogy a magyarok számára a belföldi utazás még mindig nagyon népszerű, 58 százalékuk választja ezt a formáját a pihenésnek. A KSH adatai szerint 2013-ban a magyar lakosság összesen 16 millió külföldi utazást tett, ebből 31,6 millió napot turisztikai céllal töltött külföldön. A legnépszerűbb úti célok Horvátország 56 %-kal és Görögország 37 %-kal, de akadnak olyanok is, akik Nicaraguában, az Egyesült Államokban vagy a Maldív szigeteken töltik a szabadságukat.

Az utasbiztosítások 94 százaléka európai országokra szól. Az Európán kívüli célországra vonatkozóan arányaiban áprilisban és novemberben kötnek leginkább biztosítást.

- A nyaralás alatt is adódhatnak olyan kellemetlen meglepetések, amik megkeseríthetik a gondtalan kikapcsolódás élményét. Ezekre a váratlan helyzetekre mindenkinek fel kell készülnie. A felmérésben feltett kérdésekre adott válaszokból megállapítható, hogy a magyarok jelentős része tudatosan felkészül a vakációra, hiszen a külföldre utazók több mint 90 százaléka köt utasbiztosítást - mondta Kádár Péter, az Allianz Hungária Zrt. életbiztosítási igazgatója.

Ezt is szeretjük