Ahol összeomlott a föld: máig tátong a mélység a nemzeti parkban

A Crater Lake területén szó szerint szétrobbant a föld. Nézd meg, mi maradt utána!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Crater Lake Nemzeti Park, amely az egyesült államokbeli Oregon délnyugati részén, Portlandtől 256 mérföldre délre fekszik, a világ egyik legfélelmetesebb természeti csodájának ad otthont, köszönhetően egy egykori természeti katasztrófának, melynek során szó szerint összeomlott a föld.

A Crater-tó
A berobbant vulkán légifelvétele
Ilyen a környék télen
Gyönyörű és félelmetes természeti csoda

A bolygó egyik legmélyebb tava

A csaknem tíz kilométer átmérőjű kráter, mely ma a Crater-tónak ad helyet, több mint hétezer éve jött létre egy olyan katasztrofális robbanás következtében, melytől az itt álló vulkán összeomlott, majd lassan feltöltődött vízzel.

Ma ez Amerika legmélyebb tava - mintegy 590 méter mély -, és körülötte fekszik Oregon állam egyetlen nemzeti parkja. Amilyen félelmetes azonban a tó és az alatta tátongó mélység, olyan fenséges látványt nyújt.

Az 5440 hektáros tavat a csodás kilátást nyújtó, 53 kilométeres Rim Drive járja körül átlagosan 2100 méter magasságban, az autósok, a biciklisek és a túrázók nagy örömére. Ha a tó meglepően tükörsima vizén csónakáznak a turisták, felfelé nézve szintén különleges élményben lesz részük: a kráter körkörös széle és a kúp alakú minivulkán, valamint a sziget csúcsa is felemelő látvány.

Hogy érdemes idelátogatni?

A park egész évben nyitva áll, a tavon csónakázni azonban csak júliustól szeptember közepéig lehet. Az időjárás a legjobb júliusban és augusztusban, de érdemes akkor idelátogatni, mikor virágzanak a vadvirágok, vagyis július közepén.

A legjobb szálláshely a környéken a Crater Lake Lodge, melyet 1909-ben kezdtek el építeni, de a pénz hiánya miatt azóta sem fejezték be teljesen. 1995-ben újították fel, és történelmi hitelességgel alakították ki minden részletét, rusztikus ízlés szerint.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ma ez a fogadó a legszebb tagja a nemzeti park nagyszerű szállodaláncának. A Great Hall - Nagyterem - 18 méter hosszan futó kilátóablakai fantasztikusak, és ugyan telefon és televízió nincs bennük, de a szobák feléből cserébe látványos kilátás nyílik a tó kobaltkék vizére. Ha kíváncsi vagy még egy természeti csodára, kattints ide!

Cikkünk Patricia Schultz 1000 hely, amit látnod kell című könyve alapján készült, mely a Vince Kiadó gondozásában jelent meg. Képek: en.wikipedia.org Crater Lake szócikke, Zainubrazvi, Tiptoety; tmac-traveltales.blogspot.com.

Szerinted félelmetes vagy szépséges a Crater Lake?

Ezt is szeretjük