A világ legviccesebb településnevei: így néz ki a pucér falu
Mosolyra fakasztó falvak nevei közül válogattuk ki a legjobbakat. Nevess velünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hazánk térképét böngészve számtalan esetben lehet vicces nevű helységekre bukkanni, csakúgy, mint a Föld többi országában. Nagyfenék, Karakószörcsök és Lábatlan után most a világ legmókásabb nevei közül válogattunk - a következő helyeket már csupán ez alapján is rengeteg turista keresi fel.

Bare a 20. század közepén
Bare ma Lancaster része

Anglia meztelen települése: Bare, Nagy-Britannia

Anglia történelmi városában, Lancasterben, ahol egykor a híres Lancaster dinasztia élt és háborúzott a Yorkokkal, egy szokatlan hangzású, egykor önállónak számító településrész is található. Bare, melynek jelentése magyarul csupasz, illetve pucér, egykor alig néhány léleknek adott otthont.

Mai nevét feltehetőleg a bearu-ból, azaz liget szóból csupaszították le. A falu központi része a Bare Lane pályaudvar, ahol évente több mint százezren veszik igénybe a vasúti szolgáltatást. A régi állomás épületét nyilvános árverésre bocsátották, ma magánlakásként üzemel - a licitálást egy nagyszabású show keretében a BBC is közvetítette.

Nem olyan, mint egy porfészek: Hicksville, USA

A New York állambeli Nassau megyében található Hicksville neve durva fordításban parasztfalva, mely megegyezik nagyjából a ma használatos porfészek jelentésével.

A falu ezzel ellentétben idilli kis település, rendkívül tiszta, gondozott, fejlett és gazdag. Hicksville-ben gyönyörű házak, hatalmas gimnázium, rendkívül sok üzlet és szórakozóhely, valamint a tipikus amerikai kistelepülésekre jellemző, többszintes családi házak találhatók.

A megmosolyogtató névválasztás a városka leghíresebb földbirtokosairól, a Hicks családról kapta a nevét, melynek két tagja, Valentine és Elias Hicks aktívan harcolt a halálbüntetés és a rabszolgaság eltörléséért.

Ding Dong
Hicksville
Hicksville középiskolája

Csonka András kedvence: Ding Dong, USA

Csonka András slágerét, a Ding Dongot egykor egy egész ország dúdolta, azonban kevesen tudják, hogy a dal címét egy közép-texasi város is magán viseli. A Bell megyében található Lampasas-folyó mentén fekvő, Ding Dong nevű település megalapítása Zulis Bell és Bert Bell nevéhez fűződik. A legenda szerint a két telepes 1930-ban boltot nyitott a faluban. Cohn Hoovert kérték fel a két harangot ábrázoló cégér megfestésére, melyeket Bellék találóan Dingnek és Dongnak neveztek el. A bolt idővel olyannyira népszerű lett, hogy a település a harmincas években annak nevét is felvette.

A húsevő falu: Mjaszojedovo, Oroszország

Szokatlan nevű településsel a hatalmas kiterjedésű Oroszországban is lehet találkozni. Moszkvától néhány száz kilométerre, Szmolenszk megyében található a Föld egyik legkisebb falva, Mjaszojedovo, melynek neve húsevő falut jelent. Ma csupán alig több mint tíz ember éli itt mindennapjait, távol a nagyvárosok forgatagától.

Mjaszojedovo

A piciny falu leghíresebb építménye az 1681-ben, Sztolnik Mjaszojedov tervei alapján épült ortodox templom. Valószínű, hogy a település neve is az építésztől származik, és nem a lakók voltak egykor rögeszmés húsevők. Ha még több vicces helységnevet ismernél meg a világból, kattints ide!

Képek: brentandkarrieglines.blogspot.com; en.wikipedia.org Bare Lane Station szócikk, Chevin; en.wikipedia.org Hicksville szócikk, Suppjcs; www.temples.ru; wikipedia.org Ding Dong szócikk, Oyoyoy.

Ismersz hasonlóan vicces településnevet?

Ezt is szeretjük