Ők lettek a világ legkedvesebb emberei
Nézd meg, Magyarország hányadik a listán!
Rangsorolták az országokat aszerint, hogy bánnak a turistákkal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Izlandon és Új-Zélandon fogadják a legkedvesebben a külföldi turistát, míg Bolíviában a legbarátságtalanabbul - legalábbis ezt mutatja a Világgazdasági Fórum jelentése, mely 140 országot rangsorol.

Az izlandiak a legkedvesebbek
Holtversenyben az új-zélandiakkal

Magyarország az MTI információi szerint a 140-es listán az 50. lett 5,7 ponttal.

A legkedvesebb országok

Az országokat egy és hét pont között értékelték, az első helyre 6,8 ponttal került holtversenyben a két szigetország. Utánuk Marokkó, Macedónia és Ausztria a sorrend.

Az első tízbe bekerült még Szenegál, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Írország és Burkina Faso is. Utóbbi három egyaránt 6,6 pontot kapott, akárcsak Barbados, Kanada, Thaiföld, Mali, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Málta, Belgium, Jemen, azaz igen szoros a mezőny.

És a sereghajtók

Ami a lista legalját illeti, Bolívia 4,1 ponttal a sereghajtó. Nála kicsit kedvesebben fogadja az idegeneket Venezuela, Oroszország, Kuvait, Lettország.

A toppokrócok tízes mezőnyébe bekerült még Irán, Pakisztán, Szlovákia, Bulgária és Mongólia. Utóbbi 5,5 pontot kapott, ugyanannyit mint Kína, Dél-Korea és Szaúd-Arábia - adta hírül a CNN amerikai hírtévé.

A Világgazdasági Fórum vendégszeretet szerinti rangsora része egy széleskörű tanulmányának, mely a turisztikai versenyképességet elemzi országok, földrészek szerint.

Mi hiányzik Magyarországról?

Bármennyire is szeretik hazájukat, azzal a magyarok többsége egyetért, hogy korántsem tökéletes. Nézd meg a videót!

A rangsoroláshoz saját gyűjtésű adatait, továbbá több nemzetközi szervezet - közöttük a Világbank, az IATA - Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség -, az Egészségügyi Világszervezet, valamint az UNESCO - statisztikáit vette alapul.

Tapasztalataid szerint melyik ország lakói a legkedvesebbek?

Ezt is szeretjük