Ezt kell messziről elkerülni Budapesten
Egy neves külföldi lap véleménye
A Telegraph jó szívvel ajánlja a fővárost, de azért figyelmeztet is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Telegraph című neves sajtóorgánum online angol kiadásának utazási rovatában 2012. november 7-én egy cikk jelent meg Budapestről, melyben az angol színész, Robert Bathurst fogalmazta meg véleményét és tippjeit a magyar fővárossal kapcsolatban.

A színész a kilencvenes években járt itt először, majd 2010 nyarán töltött két hónapot a fővárosban egy forgatásnak köszönhetően. Kiemelte a friss, ropogós teleket, a festői látványt és a történelmi kincseket, mindemellett pedig a következőkre hívta fel a figyelmet.

A legjobb helyek

A színész, bár hangsúlyozza a cikkben, hogy Buda gyönyörű, Pestet jobban kedvelte, emellett arra ösztönzi Budapest leendő látogatóit, hogy kölcsönözzenek biciklit, ezzel bejárni a Duna-partot, az art nouveau épületek közötti utcákat, valamint így ellátogatni például a Margitszigetre páratlan élmény. Azt tanácsolja, mindenki vigyen magával fürdőruhát, évszaktól függetlenül, a magyar főváros fürdői ugyanis kihagyhatatlanok. Ő a Király fürdőt kedvelte a legjobban, de megemlíti a Rudast és a Széchenyit is.

A legjobb szálláshelynek a Brody House-t tartja, melynek szobáit kortárs művészek után nevezték el, és közel van sok nevezetességhez is. A barátokkal egy italra legszívesebben a Four Seasons Gresham Palace Hotelbe ülne be, de a romkocsmákat is ajánlja, kedvence volt például az Instant. Ebédre a legjobb helynek a Két Szerecsent tartja, vacsorára pedig a Déryné bisztrót, mely egy francia hangulatú étterem a budai vár mögött.

A színész mindenképp érdemesnek tartja megtekinteni tovább a budai várat, emellett a Terror Háza Múzeumot is a kiemelkedő látnivalók közé sorolja.

Egy hely, amit imádnak a külföldiek

A Sziklakórház is a legérdekesebb budapesti helyek közé tartozik. Nézd meg a róla készült videót!

Amire vigyázni kell

Bár Robert Bathurst a cikkből ítélve nagyon is kedveli a magyar fővárost, néhány dologra azért felhívja az idelátogatók figyelmét.

Az egyik az, hogy érdemes messzire elkerülni a direkt módon a turistákra koncentráló éttermeket és az azokban dolgozó, szinte az asztalra tapadó hegedűsöket, mindemellett véleménye szerint célszerű a taxisokkal is óvatosnak lenni, nem szabad beülni akárki autójába. Megoldásként a City Taxit ajánlja, melyet megbízhatónak, nem utolsósorban pedig megfizethetőnek tart.

Ezt is szeretjük