A legromantikusabb tavaszi kirándulóhely

Ékszerdoboz a szomszédban

Ha tavaszi városnézést terveztek, vegyétek célba a mesebeli Salzburgot!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szerelmes vagy, és kéz a kézben andalognál pároddal, messze a hétköznapoktól, a tavasz ébredésében gyönyörködve, érdemes egy kicsit messzebb menni, illetve akár az országhatárt is átlépni.

A festői Salzburg
Folyó szeli ketté
Salzburg éjszakai fényekkel
Mozart szülőháza

A szomszédos Ausztria egyik legszebb és legbájosabb városa, a kikelet hónapjaiban különösen gyönyörű, pezsgő élettől és kulturális látnivalóktól zsongó Salzburg például tökéletes úti cél.

Olyan, mint egy festmény

Ha a hangulatos városka nem volna tele romantikus látnivalókkal és történelmi csodákkal, egyedülálló fekvése akkor is a szerelmesek Mekkájává tenné.

Óvárosa ugyanis gyönyörű helyen, a Salzbach-folyó és a Mönchsberg-hegy között fekszik, maga felett a tekintélyt parancsoló Hohensalzburg-várral. Az óvárost és az újvárost a folyó választja el egymástól.

Muzsika, titkok és kosztümös filmek

Salzburg helyén egykor római város feküdt, majd a hetedik század vége felé Szent Rupert megalapította az első keresztény egyházközséget.

Az évszázadok során Salzburg érsekei olyannyira hatalmasak lettek, hogy még a Német-római Birodalom hercege titulust is megkapták.

Salzburg persze inkább arról híres, hogy itt született a regényes életutat magáénak tudó, titokzatos Mozart, és, bár a város életében nemigen becsülte meg a zeneszerzőt, manapság, mintegy vezeklésképpen, mindent megtesz azért, hogy a legtöbbet hozza ki világszerte ismert szülöttéből.

Bárhová is vetődjön az utazó, Mozart muzsikáját hallja, a városban két Mozart Múzeum üzemel, és még a csokoládégolyót is Mozart Kugelnnek hívják. A részben neki is köszönhető 18. századi hangulat felejthetetlen időutazást biztosít, úgy érezhetitek magatokat, mintha egy romantikus film korabeli díszleteibe csöppentetek volna.

Ha itthon romantikáznátok

Ha szívesen andalognátok, de nem akartok külföldre menni, vegyétek célba a keszthelyi Festetics-kastélyt! Videónk kedvet csinál hozzá.

Romantikus díszletek

Szinte bárhol jártok a városban - amit a gyalogos andalgás mellett akár hintóval is megtehettek -, olyan épületekbe és látnivalókba botlotok, melyek láttán méltán érzitek majd úgy, hogy épp Európa egyik legromantikusabb városát fedezitek fel.

Hohensalzburg vára tavasszal
A Schloss Mirabell parkja

Ilyen például Hohensalzburg vára, mely a hercegérsekek céljaira épült, és, bár érdekes látni, milyen fényűző életmódot folytattak lakói, leginkább mégiscsak azért érdemes felkapaszkodni ide, mert a városra és az Alpok vonulataira pazar kilátást nyújt. Az épületet római erődként történt alapításától a késő 17. századig folyamatosan újjáépítették és bővítették, míg elérte jelenlegi méretét.

A Világörökség részei
Salzburg óvárosa a Világörökség része. Ha szeretnél olyan helyeket megismerni, melyek szintén szerepelnek az UNESCO listáján, mind a külföldi, mind a hazai kincseket tekintve, böngéssz A Világörökség részei linkgyűjteményünkben!

Salzburg mesekastélya

A folyó túlsó partján álló Schloss Mirabellhez is mindenképp látogassatok el, főleg, mivel egy fantasztikus park is társul hozzá, mely tavaszi köntösben különösen gyönyörű. A palotát 1606-ban Wolf Dietrich hercegérsek építtette az ágyasa és gyermekei számára. A márványcsarnokot barokk reliefek díszítik, és valóban uralkodóhoz méltó, sziporkázó csillárok világítják be.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A hely Salzburg egyik legkedveltebb látványossága, ahol a párok is előszeretettel időznek, sőt, esküvőket és fotózásokat is gyakran tartanak a parkban és az épületben. Mindemellett filmforgatási helyszínként is kedvelt, A muzsika hangjai című musical filmváltozatának például számos jelenetét itt vették fel. Ha alaposan bejártátok, a napot zárjátok egy hangulatos salzburgi cukrászdában, mielőtt hazaindultok.

Cikkünk az 501 kihagyhatatlan látnivaló a világ minden tájáról című könyv segítségével készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük