A legjobb nudista strandok Horvátországban

Óriás képgalériával

Megszabadulnál a fürdőruhádtól? Tedd meg Horvátország naturista partjainak paradicsomi díszletei között!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Horvátországot általában lenyűgöző természeti adottságai teszik közkedvelt úti céllá, de az elérhető közelsége sem elhanyagolható szempont a magyar turisták számára. Ám azok, akik minden porcikájukat fedetlenül szeretik felkínálni a szikrázó napsugaraknak, jól tudják, hogy déli szomszédunk másról is híres Európa-szerte: a fesztelen kikapcsolódással kecsegtető naturista üdülőövezeteiről és a cseppet sem eldugott zegzugokban található nudista strandjairól.

Koversada naturista strand
Vrsar látképe

Az Adriai-tengerpart jelentős szakaszán teljesen elfogadott a ruhátlanság, így nem muszáj elhagyatott helyekre vadásznod, ha meztelen fürdőzésre szottyan kedved. Megmutatjuk neked a legnépszerűbb, kiépített nudista strandokat, melyek a hűsítő csobbanáson kívül számos más szórakozási lehetőséget is tartogatnak számodra.

A legnagyobb: Koversada naturista strand, Vrsar

A Koversada Naturista Parkot a nudizmus centrumaként tartják számon Európában, hiszen 120 hektáros hatalmas területével közel hétezer vendég befogadására képes. A kempinget, apartmanokat és villákat magában foglaló üdülőkomplexum egy kilométerre helyezkedik el Vrsar városától, sziklás-kavicsos strandja pedig egy ugrásnyira húzódik a nyaralóházak előtt.

A táj szépsége és a nyüzsgő élet a világ minden tájáról idevonzza a pőreséget kedvelő turistákat, hiszen széleskörű sportolási lehetőségekkel, különböző üzletekkel, éttermekkel és mini piacokkal várja a nyaralókat. Aki a leplezetlen szépségét is szeretné megmérettetni, a Miss Koversada szépségversenyre is benevezhet, melyet minden turnusban megrendeznek.

Az üdülőövezet kempingezésre alkalmas része egy parányi autómentes szigeten kapott helyet, amit híd köt össze központi területével, így akkor sem kell más lehetőség után nézned, ha zavartalanabb pihenésre vágysz.

Az 1961-ben alapított naturista paradicsom idén ünnepli ötvenedik évfordulóját, melynek alkalmából újabb szolgáltatásokkal bővült a meztelenkedőknek kisajátított partszakasz: a mesterségesen kialakított homokos partot immár egy aquapark teszi izgalmasabbá, és az élőzenével tarkított tematikus esték is folyamatosan biztosítják a jó hangulatot. Mindemellett az is csábító tényező lehet, hogy a Koversada strand elnyerte a Blue Flag, vagyis Kék Zászló-nemzetközi bizonyítványt a kristálytiszta vízminőségéért.

A legnépszerűbb: Valalta nudista strand, Rovinj

A Valalta Naturista Kemping közvetlenül a tengerparton, a festői Limi-fjordok bejáratánál nyújtózkodik apró kavicsos strandjával, mely egy sekély és homokos gyerekpancsoló-öböllel is rendelkezik. A kempingövezethez tartozó partszakaszt nemrégiben a világ legjobb nudista strandjai közé választották, hiszen ehhez a címhez méltón képviseli a ruhátlanság híveit. Közel négyezer fő befogadására képes a 90 hektáros terület, mely hét kilométerre terül el Rovinj központjától. A kempingben sátorbérlésre, illetve bungaló- és mobilházkölcsönzésre van lehetőség.

A Valalta strand
Mesés partszakasz

A mozgáskorlátozottak és gyermekek számára is biztonságosan és akadálymentesen kialakított üdülőtelep egy jól felszerelt jachtkikötőt is a magáénak tudhat. Mindemellett egy hatalmas tengervizes medencével, saját sörfőzde-sörözővel, valamint kizárólag naturistáknak szervezett kirándulásokkal kedveskedik a vendégeinek. Szintén csábítóvá teszi, hogy nappal és éjszaka egyaránt működtet animációs szolgáltatást, valamint csónak és kerékpár is bérelhető a helyszínen, ha szeretnéd önmagad felfedezni a környező táj minden báját.

A legcsaládiasabb: Banculuka Naturista Part, Baška

Ha nyugisabb partszakaszra vágysz, amit érintetlen természeti környezet ölel körbe, a Krk-szigeti Baška város felé vedd az irányt, melynek közvetlen közelében találhatsz rá a Banculuka Naturista Kempingre. Az előzőekhez hasonlóan ez a létesítmény is saját tengerparttal rendelkezik, mely két domb között, egy öbölben bújik meg szerényen, teraszos parcellákkal, fenyőerdővel és akácossal körbevéve. A kemping tenger felé lejtő területét fehér aprókavics borítja, amin fürdőcipő nélkül is kellemes a járás.

A Banculuka Naturista Part
Fesztelen strandolók

A számos üdülőteleppel és stranddal övezett nudista kemping diszkréten háttérbe húzódva helyezkedik el a part mentén úgy, hogy vendégei családias közegben érezhessék magukat, de azért ne teljesen elszeparálva.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Kiépítettsége és felszereltsége is ezt a célt szolgálja, hiszen egészségügyi létesítményekkel és kisebb-nagyobb kereskedelmi egységekkel úgyszintén rendelkezik. Lakókocsival pedig akár egész évben élvezheted a tábori hangulatot. Ha nem akarsz messzire menni a nudista csobbanásért, hazánkban is találhatsz hasonló strandokat. Kattints ide!

Képek: www.blueflag.org; www.travelproof.nl; www.valalta.hr; www.worldcruisingguide.net.

Ezt is szeretjük