A 3 legszebb nudista strand itthon

Óriás képgalériával!

Nudista strandélményre vágysz, de elérhető közelségben? Íme, néhány hazai, meseszép hely!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A napfényért, a hűsítő vízért és a meztelen fürdőzés örömeiért nem muszáj átlépned az országhatárt. Akkor sem kell megfosztanod magad a nudistalét nyújtotta szabadságérzettől, ha csupán egyetlen nap vagy hétvége erejéig tudsz elszakadni a munkától, hiszen számos olyan hely létezik hazánkban is, ahol büntetlenül megszabadulhatsz a ruháidtól, hogy átadd magad az érintetlen természet nyugalmának, esetleg a kiépített strandok nyüzsgő életének.

Ányás, Tisza-kanyar
Nyugodt partszakasz

Mindkét esetben újfajta közösségélményben lehet részed, mert a legkedveltebb naturista paradicsomok itthon sokkal családiasabbak, mint külföldön.

A kisebb hírverés és az alacsonyabb látogatottság miatt megőrizhették eredeti szellemiségüket, mely szerint a test fedetlensége megszünteti a különbségeket ember és ember között, így mindenki valahogy elfogadóbbá válik önmagával és másokkal szemben is. Ha szeretnéd mindezt megtapasztalni, látogass el az alábbi partok egyikére!

A legnaposabb Tisza-kanyar: naturista strand, Ányás

Ányás Mindszenttől pár kilométerre helyezkedik el, a Tisza leghosszabb kanyarulatában, ahol szép időben a legtovább süt a nap. A naturista partszakaszt és a területén kialakított táborhelyet az Ányási Természetbarátok és Naturisták Egyesülete üzemelteti, akik szeretnék megóvni ezt a csöppnyi oázist a civilizáció minden ártalmától, hogy érintetlen szépségével paradicsomi környezetet biztosítson a nudizmus híveinek.

Az erdő mélyén megbúvó kempinghelyen úgy éldegélnek az emberek a szabadságuk ideje alatt, mint egy jól összeszokott nomád közösség: mindenki tegeződik, és köszön a másiknak.

A tiszta, gyönyörűen megóvott partot általában az egyesület tagjai, valamint a kíséretükben lévő hozzátartozók látogatják, de bárkit szívesen látnak, aki elfogadja az előírt szabályokat. Ebben az övezetben úgy érezheted magad, mintha egy idillikus, családi körbe csöppennél, ahol az embereket összekötő kapocs egy békés életfilozófia, mely szerint a naturizmus szinkronban van a természettel.

Ennek megfelelően a strand területe nincs kiépítve, így érdemes élelemmel feltankolva megérkezned, mert a legközelebbi bolt három kilométerre található. Napi belépő nincs, a táborhasználatért viszont éves tagdíjat kell fizetni. A kempingben zuhanyzók, WC-k, és tűzrakóhelyek biztosítják a szükséges alapkomfortot.

Balatoni nyár fürdőruha nélkül: Naturista Strand és Kemping, Balatonberény

Ha kiépített üdülőövezetre vágysz, ahol a balatoni nyarak megszokott nyüzsgése vár - csak éppen teljes pőreségben -, akkor Somogy megye felé érdemes venned az irányt. A Balaton déli partján, Keszthelytől 12 kilométerre található Balatonberény nudista övezete, melyben kemping is működik. A füvesített vízpartot palánkkal vették körbe a vendégek nyugalma érdekében, ám ennek ellenére megőrizték természetes környezetét.

Balatonberény
Naturista Strand és Kemping

Családok számára is ideális úti cél lehet, hiszen a víz itt sekély, gyerekeknek is biztonságos, ugyanakkor könnyű lekötni a csemetéket a homokozóval ellátott játszótereken. Ebben a komplexumban a felnőttek számára sem ismert az unalom, mert rengeteg sportolási lehetőség, éhség- és szomjúságcsillapító büfé, valamint masszázsszalon garantálja számukra a felhőtlen kikapcsolódást. A kempingben száz sátorhely várja a látogatókat, ezen kívül még egy motel és két apartman áll a vendégek rendelkezésére.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Csak a végtelen kékség: naturista szabad strand, Gárdony

Amennyiben kósza délutánokon vagy a hétvégék alkalmával tudsz csak kiszökdösni a városi létformából, a Velencei-tó partján találhatsz menedéket. A Gárdonyi-félszigeten, a Tavirózsa utca felől közelíthető meg a meztelen fürdőzésre és napozásra kijelölt szabad strand. Ez a rész teljesen kiépítetlen, csak a víz kékje olvad össze az éggel, és néhány horgász tűnik fel a benyúló partszakaszokon. 

Velencei-tó, Gárdony, naturista strand
Tökéletes hely a feltöltődésre

Egyesek talán hátrányként élhetik meg, hogy a strandon nem működik semmilyen szolgáltatás - nincsenek büfék, sem sportpályák -, másoknak viszont áldás lehet ez a békés nyugalom, a félszigetnek ebben az eldugott, félreeső szegletében. Az például roppant előnyös, hogy teljesen ingyenes, így csupán az odajutás költségén egész nap élvezheted a friss levegőt és a kellemes vizét.

Képek: anyas.hu; balatontourist.hu; velenceito.info; www.orszagalbum.hu, tulip.

Ezt is szeretjük