A kedvenceitek 2012-ben
Ezeket a helyeket tartottátok a legérdekesebbnek
Nézd meg az idei év legkedveltebb helyszíneit!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel a jelenlegi pénzügyi helyzetben sok esetben a családi utazás kerül a mellőzhető kiadások élére, a virtuális kirándulások előtérbe kerültek.

Hazai és külföldi viszonylatban is összegyűjtöttük, melyek voltak azok a helyek, amelyek a legjobban érdekeltek benneteket az Utazás rovaton belül 2012-ben.

Büszke magyar tájak

A gazdagok élete mindig népszerű téma, hiszen mindenki kíváncsi a felső tízezer kacsalábon forgó kastélyaira és mindennapjaira. Ebbe nyújtott kis betekintést a Rózsadombról szóló cikkünk, mely megmutatta, őrzi-e még régi fényét a patinás negyed

Persze nem ez az egyetlen vidék itthon, melyre méltán büszkék lehetünk, hiszen a kevésbé ismert, ám annál szebb hazai tavak is megmozgatták a fantáziátokat.

A cikkben szereplő tavak valószínűleg még hosszú évek múlva is a helyükön lesznek, vannak azonban az országnak olyan pontjai, melyek a szakértők szerint néhány évtizeden belül eltűnhetnek. Az elnéptelenedés nem új keletű tényező, a magyar Csernobilnak is nevezett Szentkirályszabadja ukrán és orosz katonák állomáshelye volt, a félelmetes épületek azonban a nyolcvanas évek vége óta üresen állnak, ahogyan a Bükkbe vájt sziklaváros is, ismertebb nevén a cserépváraljai Kisamerika.

Furcsa és megrázó külföldi helyszínek

Külföldi tekintetben úgy tűnik, hogy a világvárosok helyett a szomszédos Románia az, ami leginkább érdekelt titeket. Az ország cifra cigánypalotái egyszerre furcsák és látványosak, a világon szinte mindenhol ismerik őket.

Még egy érdekes hely

A külföldi és a hazai turisták körében is igen népszerű helynek számít a budapesti Sziklakórház. Nézd meg a róla készült videót!

A Google Earth keresőjében is nap mint nap újabb és újabb furcsaságok tűnnek fel, ezek többsége vagy nagyon érdekes, mint a Líbiai-sivatagban látható öregember arca, vagy éppen jópofa, akárcsak a pucér női fenék, mely még műholdakról is kiválóan látszik. Sajnos a Bermuda-háromszög rejtélyére a műholdas kereső sem tud választ adni, ennek ellenére az egyik legérdekesebb témakörnek bizonyult idén is.

Ennél jobban már csak a katasztrófák helyszínei érdekeltek benneteket. Csernobil tragédiájára sokan voltatok kíváncsiak, a város halott fái, melyekhez különös történetek is kapcsolódnak, legalább annyira érdekesnek bizonyultak, mint maga a hely - és a két másik, atombomba sújtotta övezet: Hirosima és Nagaszaki - kinézete napjainkban.

Ezt is szeretjük