3 hely, ahol földönkívüliek jelentek meg
Mióta az idegenekkel hozták kapcsolatba őket, a következő helyekre csak úgy tódulnak a misztikumra vágyó turisták.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vitathatatlan tény, hogy számos UFO-jelentés hátterében megmagyarázható természeti jelenség, illetve emberi tevékenység áll, néhány eset azonban olyannyira ködös, és akkora hatást gyakorolt a társadalomra, hogy végül sikerült beépülnie az UFO-mondavilágba, nehezen megcáfolható bizonyítékaként az idegenek létezésének. Íme, három hely, mely a legszkeptikusabbakat is képes meggyőzni a földönkívüliek létezéséről, a misztikum rajongóit pedig messzi földről idevonzza.

Ajándékbolt Roswellben
Lámpaoszlop Roswellben

Roswell, Új-Mexikó, Amerikai Egyesült Államok

Az ötvenes évekig szinte nem is lehetett hallani az alig 50 ezer lakosú, új-mexikói Roswellről, a város azonban 1947. július 2-án beírta nevét a történelembe. Az említett napon egy farmer zaklatott állapotban értesítette a Nemzetbiztonsági Hivatalt és a légierőt, miután egy feltehetően idegen jármű zuhant le birtokán űrbéli utasokkal. A szóbeszéd úgy tartja, a repülő maradványait és az idegenek holttestét egy közeli, szigorúan titkos légitámaszpontra szállították. Nem sokkal később az USA légiereje kijelentette, hogy csak egy hétköznapi meteorológiai léggömb zuhant le, és szó sincs semmiféle idegen űrhajóról.

A többség nem fogadta el a kormány meséjét, főként, miután napvilágra került Walter Haut hadnagy nyilatkozata, aki maga is részt vett a roswelli eseményekben, és jelentésében részletesen beszámolt az igazságról, az UFO-roncsok vizsgálatáról, valamint a 84-es épületnek elnevezett hangárról, ahol a saját szemével látott idegen lényeket.

2011 áprilisában az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda is nyilvánosságra hozott egy jelentést, melyben nem tagadták tovább a roswelli UFO létezését. A kisvárost mindennek köszönhetően jogosan lehet a világ földönkívüli-központjának nevezni, melyet szinte egész évben megszállnak az UFO-hívők.

Roswell számos ilyen tematikájú látnivalót és rendezvényt tudhat magáénak, az éttermektől és kávézóktól egészen a népszerű UFO-fesztiválig, valamint Nemzetközi UFO-Múzeum és Kutatóközpontig.

Aurora, Texas, Amerikai Egyesült Államok

S. E. Haydon aurorai lakos elmondása szerint 1897. április 17-én, reggel hatkor egy repülőgép zuhant le a város külterületén található temetőben. Több helyi lakos is észlelte az esetet, mind azt állították, hogy egy különös, cigaretta alakú tárgyat láttak az égen, ami lezuhant, a gép vezetője pedig nem élte túl a katasztrófát.

A szemtanúk egyöntetűen állították, a jármű és annak irányítója nem e világról való volt. Később újságcikk jelent meg az esetről, mely leírta, hogy az idegen lényt a helyi temetőben helyezték végső nyugalomra. A több száz éves temetőt mára teljesen benőtte a gaz, a sírhelyek legtöbbje gondozatlan, ám a bejáratnál a mai napig áll egy emléktábla, melyen alig kivehetően ugyan, de az űrhajó szó szerepel.

A titokzatos aurorai temető
A temető felirata

Évente turisták tömegei keresik fel a helyet, abban bízva, hogy talán sikerül megtalálniuk a rejtélyes UFO sírját és az egykori becsapódás nyomait, vagy épp csak azért, hogy magukba szippantsák az egyébként csendes és békés kisváros misztikus hangulatát.

375-ös országút, Nevada, Amerikai Egyesült Államok

Az 51-es körzet közelében, ahol az összeesküvés-elméletek hívei szerint a világ UFO-leleteit őrzik, egy másik feltételezett UFO-központ is található. A nevadai Groom Lake Road-ot követve, majd a Tikaboo-völgyben folytatva az utat a turisták előbb-utóbb megközelíthetik a Rachel nevű kisvárost, illetve a tőle délre található 375-ös országutat is. A város és az út is arról híres, hogy a világon itt észlelték a legtöbb UFO-jelenséget.

UFO-motel Rachelben
A Földönkívüliek országútja

Az útnak 1996. április 18-án Bob Miller nevadai kormányzó hivatalosan is a Földönkívüliek országútja nevet adta, a helyi idegenforgalmi egységek pedig szándékosan ki is használják a misztikus hangulatot. Az út menti fogadókban UFO-burgert is lehet rendelni, a turisták befizethetnek egy UFO-néző körútra, mindemellett a hely vonzerejét az a tény is nagyban növeli, hogy Las Vegas is csak egy ugrásnyira van tőle.

Képek: scientika.blogspot.com; willhealforgasmoney.blogspot.com; varhola.blogspot.com; wherethecacheis.blogspot.com; hauntedskies.blogspot.com.

Ezt is szeretjük