Nagyon vicces illúziót fotózott le egy férfi: a véletlen műve volt

Új szintekre emelte képeivel a fotós az utcai fényképezést.

utcai fotó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy pár évvel ezelőtt egy görög katona, Anthimos Ntagkas kipróbálta magát az utcai fotózásban, és azonnal rákapott az ízére. Lenyűgözte, ahogy viselkednek körülötte az emberek, miközben őt észre sem veszik.

Az emberek személyiségének mélységét szerette volna lencsevégre kapni, és az évek alatt ehhez nagyon kreatív megoldásokat talált.

Illúziók az utcán

- Azokat a képeket szeretem a legjobban, ahol véletlenszerűen kiegészítik egymást az alakok és a formák - mondta Ntagkas a Bored Pandának. - Két vagy akár több teljesen különböző téma egy képen belül fonódik össze.

Ugyan rengeteg más művész alkotása is megihlette, Anthimos mindig ügyel arra, hogy valami egyedivel rukkoljon elő. Ahogy látni is lehet, nagyon jó ebben.

Mindegy egyes munkája más-más történetekről mesél, az élet különböző szegmenseit lehet feltérképezni rajta. Pontosan emiatt gondolja azt, hogy soha nem fogja megunni a fotózást.

- Amikor elkezdtem fotózni, kiszemeltem magamnak bizonyos részeket az utcán, és vártam az érkező embereket. De ez mára megváltozott.

- Mostanában nem választok helyeket, hanem úgy pozicionálom magam, hogy minden helyszín a kezem alá dolgozzon. Összepárosítom a járókelőket különböző tárgyakkal és részekkel. 

Ntagkas szerint az utcai fotózás és a dokumentálás két teljesen különböző dolog. - Az utcai fotózás artisztikusabb, kreatív. Nem csak a pillanatot örökíted meg, az embereket az utcán, hanem művészi szempontból kombinálod egésszé a különböző részeket, aminek végeredményképpen teljesen egyedi perspektívát kapsz.

Szerinte bárki tud utcai fotós lenni. Nem kell hozzá professzionális felszerelés meg különórák, időről időre lehet fejlődni, és tökéletesíteni a tudást. Hogyha valaha is álmodoztál arról, hogy megörökítenéd az utca pillanatait, akkor csak csináld - ezt tanácsolja a görög fotós. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ránézett a babafigyelőre a nő az éjszaka közepén: majdnem halálra rémült attól, amit látott

Ha az ember veszélyt vagy fenyegetést sejt, bekapcsolnak az alapvető túlélési ösztönei. Az érzékenyebbek bizony akár indokolatlan helyzetekben is teljesen bepánikolhatnak, de jobb félni, mint megijedni.

(Képek forrása: daganth, borító-és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük