Mit tegyél, ha állandóan veszekszetek? Így kezeld a szüleidet!
A szülőkkel néha nem könnyű. Elmondjuk, mit tehetsz a kritikus helyzetekben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akármilyen jó a kapcsolatod a szüleiddel, előfordulhat, hogy összekülönböztök valamin. Különösen kamaszkorban nehéz kezelni a gyakori vitákat, de szerencsére nem lehetetlen megoldani a helyzetet.

Adunk néhány hasznos tippet, mit tegyél, hogyan reagálj, ha veszekszetek a szüleiddel, attól függően, hogy mi a konfliktus tárgya.

Mindig gondolkozz!

Bármennyire nehéz is, mielőtt belebonyolódsz a vitába a szüleiddel, gondold végig, hogy nem rontasz-e a helyzeten azzal, ha ellenszegülsz. Még ha néha nehéz is belátni, lehet, hogy igazuk van, amit talán már tudat alatt te is sejtesz, csak büszke vagy bevallani, és feladni az érveidet.

Fontos, hogy mindig mérlegelj, hogy megéri-e rontani a kapcsolatotokat, vagy napokig nem beszélni a szüleiddel egy olyan ügy miatt, amin éppen összevesztetek. Visszagondolva valószínűleg az esetek többségében rájössz majd, hogy csak jót akartak neked, és nem a szabadságodat próbálták korlátozni.

Persze az is előfordulhat, hogy nincs igazuk a szülőknek, de indulatból nem biztos, hogy a legjobban fogod kezelni a szituációt. Vegyél mély levegőt, és számolj el magadban tízig, mielőtt bármit mondanál, és csak utána, higgadtabban próbáld meggyőzni őket arról, hogy ezúttal tévednek.

Mit tehetsz, ha vitáztok?

Vannak olyan tipikus konfliktusforrások, amik a szülők és tizenéves gyerekeik között jelen vannak. A bomba általában fel is robban, és ilyenkor nehéz rájönni, mi lenne a legjobb reakció. Ebben segít képgalériánk - ha végigkattintod, sok hasznos információval és tanáccsal lehetsz gazdagabb.

Ezt is szeretjük