Mit tegyél, ha állandóan veszekszetek? Így kezeld a szüleidet!

A szülőkkel néha nem könnyű. Elmondjuk, mit tehetsz a kritikus helyzetekben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akármilyen jó a kapcsolatod a szüleiddel, előfordulhat, hogy összekülönböztök valamin. Különösen kamaszkorban nehéz kezelni a gyakori vitákat, de szerencsére nem lehetetlen megoldani a helyzetet.

Adunk néhány hasznos tippet, mit tegyél, hogyan reagálj, ha veszekszetek a szüleiddel, attól függően, hogy mi a konfliktus tárgya.

Mindig gondolkozz!

Bármennyire nehéz is, mielőtt belebonyolódsz a vitába a szüleiddel, gondold végig, hogy nem rontasz-e a helyzeten azzal, ha ellenszegülsz. Még ha néha nehéz is belátni, lehet, hogy igazuk van, amit talán már tudat alatt te is sejtesz, csak büszke vagy bevallani, és feladni az érveidet.

Fontos, hogy mindig mérlegelj, hogy megéri-e rontani a kapcsolatotokat, vagy napokig nem beszélni a szüleiddel egy olyan ügy miatt, amin éppen összevesztetek. Visszagondolva valószínűleg az esetek többségében rájössz majd, hogy csak jót akartak neked, és nem a szabadságodat próbálták korlátozni.

Persze az is előfordulhat, hogy nincs igazuk a szülőknek, de indulatból nem biztos, hogy a legjobban fogod kezelni a szituációt. Vegyél mély levegőt, és számolj el magadban tízig, mielőtt bármit mondanál, és csak utána, higgadtabban próbáld meggyőzni őket arról, hogy ezúttal tévednek.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Mit tehetsz, ha vitáztok?

Vannak olyan tipikus konfliktusforrások, amik a szülők és tizenéves gyerekeik között jelen vannak. A bomba általában fel is robban, és ilyenkor nehéz rájönni, mi lenne a legjobb reakció. Ebben segít képgalériánk - ha végigkattintod, sok hasznos információval és tanáccsal lehetsz gazdagabb.

Sokat veszekszetek? Így kezeld a szüleidet!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük