Újabb boltok zárnak be vasárnap: tudod még, hol lehet vásárolni egyáltalán?
Ismét módosult a zárva tartásról szóló törvény.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A parlament ismét módosította a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt, így újabb boltoknak kell bezárni, mások viszont akár korábban is kinyithatnak. Ember legyen a talpán, aki még tudja követni, hogy éppen milyen boltok, mettől meddig és hol lehetnek nyitva a hét utolsó napján, ha vasárnap mégis el kell ugrani valamiért. Összeállítottunk egy tesztet, különféle élethelyzetekkel, így könnyedén letesztelheted, hogy te vajon be tudsz-e szerezni egy liter tejet vasárnap.

Újabb boltok zárnak be vasárnap: tudod még, hol lehet vásárolni egyáltalán?

6 kérdéses játék

1. Műszakban dolgozol reggel 6 órától, de a kutyád megette a konyhapulton hagyott szendvicsedet. Hajnali 5 óra van, mielőtt felszállsz a villamosra, be kellene ugrani a közeli kisboltba. De vajon nyitva lesz ebben a korai órában?

2. Úgy hallottad, hogy a világörökségi területeken, azaz Budapest belterületén nyitva lehetnek a boltok vasárnap is. Szüleidhez indulsz ebédre, az V. kerületbe, de üres kézzel indultál el, és a borok a kisboltokban nagyon drágák. Be tudsz ugrani egy szupermarketbe?

3. Megnéznétek a gyerekekkel a turisták által még le nem rohant tavaszi Balatont. A gyerekkel két dolog biztosan történik az úton: éhes lesz, és unatkozni fog. Mivel sem ételt, sem játékot nem hoztál, a Déli pályaudvaron lévő szupermarketbe ugranál be. Vajon nyugodt utatok lesz?

4. Leértetek a Balatonra, és a drága éttermi ebéd helyett egy boltban intéznétek el az ebédnek való beszerzését. Emlékszel halványan arra, hogy mintha beszéltek volna arról, hogy az üdülőövezetekben nyitva lehetnek a boltok vasárnap. Vajon jól emlékszel, és tudsz szendvicset csinálni a gyerekeknek?

5. Ha a pályaudvaron nyitva lehetnek a boltok, akkor – gondolkodsz, miközben ülsz a szerelvényen – a metrómegállókban is hasonló lehet a helyzet. De vajon igazad lehet?

6. Trükkös megoldásnak tűnik, hogy a vasárnap délutáni filmnézéshez a rágcsálnivalót és az üdítőt is egy automatából szerezd be. De vajon működik is ezen a napon?

/ találat Eredmény
/6 találat - összesen:
Ezt is szeretjük