Vad zsigeri reakciók, érzéki játék, sodró lendület
Maszkulin monológok a Trafóban
Péntektől a férfilélek rejtelmeibe pillanthatsz bele a IX. kerületben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koreográfus Lunatika című nagysikerű darabjáért 2010-ben Lábán Rudolf díjat kapott, ennek az elismerésnek egyik folyományaként hívta meg a Trafó Duda Évát és táncosait, hogy készítsenek új előadást. A mű fókuszpontjában a férfi áll. A Rumble egy hím darab.

Hogyan hat és mit követel a tradíció, a neveltetés, az ego és az ösztönök? Mit kínálnak a trendek? Milyen az ideális férfikép? Mi dédapáink öröksége? Az előadás ezekre a kérdésekre válaszol a tánc érzékeny nyelvén. 2011 szeptember 6-7-én láthatod az előadást.

Rumble - Maszkulin monológok

A Rumble fókuszpontjában a férfi áll. Vad zsigeri reakciók, heves érzelmek és a precíz intellektus találkozása. Az ember – táncos – egyszerre jelenik meg, mint természeti lény, mint ész uralta tervező, és mint tét nélkül játszó, vakmerő, tréfálkozó gyerek. Mindez szimbolikus-motivikus mozdulatokba gyúrva, látványos, elemelt képekbe szőve. Sodró lendület, érzéki játék, rizikóvállalás, humor. Élő dialógus a nézővel.

Duda Éva az előadásról

A Rumble mozgásvilága erőteljesen fizikális, mondhatni drasztikus, olykor kifejezetten agresszív elemeket tartalmaz, sok kontakttal, de éppúgy a lágy és érzéki formanyelv is megjelenik, ahogy a játékosság is. A zenei anyag ismét Kunert Péter szerzőtársammal közösen készült, rendkívül változatos, alapvetően elektronikus hangzásokra épül, néhol zajzene, helyenként dubstep-, vagy akár hiphop-beütésekkel.

Íme, az ajánló!

Belenéznél, mit művel öt férfi és három női táncos a színpadon? Kattints a Rumble című darab video ajánlójára!

Kép: Dömölky Dániel

Ezt is szeretjük