Kihátrált a Fidesz saját képviselője mögül
Beszédes fotó
Fónagy János magára maradt, szavai visszhangozhattak saját fülébe. Ez a világ leglazább állása?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az MTI felületére került fel egy érdekes fotó a Tisztelt Ház délelőtti plenáris üléséről. A fotós készüléke nem rendelkezett akkora látószöggel, hogy beleférjen az éppen felszólaló Fónagy János akár egyetlen képviselőtársa is.

A kép tanúsága szerint a teljes Fidesz-frakció talált jobb elfoglaltságot szerda délelőttre, mint hogy a vitában részt vegyen.

Alig maradt mire fogni a távollétet

A parlamenti munka persze nem csak abból áll, hogy a képviselő beül a patkóba. Tudjuk, hogy gyakran abban sincs köszönet, hiszen az alvó, játszó, beszélgető honatya, honanya látványa nem szokatlan a hazai közvélemény számára.

Az októberi önkormányzati választás után élesedett az a törvény, amely szerint immáron összeférhetetlen a parlamenti képviselőség és a polgármesteri szék. Egészen mostanáig számtalan olyan parlamenti képviselő volt, aki még települést is irányított, így könnyű volt arra fogni a távollétet, hogy az ország másik felén nélküle megállna az élet.

Bizottsági ülés is van a világon - vágná rá a tapasztalt képviselő, ha bárki kérdőre vonná, miért nincs bent az ülésteremben legalább hétköznap délelőtt. Nos, a fotón látható Fónagy felszólalásával egy időben, azaz szerda délelőtt is voltak bizottsági ülések.

Kötögető és olvasgató képviselők

A szerda délelőtt ülésező néhány bizottság létszáma átlagosan tíz fő, így egy teljes frakció - pláne a teljes plénum - távolmaradását egyáltalán nem indokolja. Ahogy az sem, hogy a napirendi pont nem éppen a hazai belpolitika leghúsbavágóbb kérdéseit feszegette. Szegény magányos Fónagy az ENSZ éghajlat-változási keretegyezményének jogharmonizációs célú kihirdetéséről szóló vitához tett éppen hozzá felszólalásával.

Érdemes lenne eljátszani a gondolattal, mi lenne, ha egy felszolgáló nem lenne hajlandó kivinni a vendégnek a krumplipürét, mert nem elég izgalmas étel, vagy maga a vendég unalmas személyiség. Igaz, az ülésteremben megjelenni még nem feltétlenül jelent munkát is. Láthattunk a Ház falai között szundikáló, olvasgató, sőt, sapkát kötögető képviselőt is. Ez talán a világ egyik legszabadabb, és ehhez képest legjobban megfizetett állása. Több cikkben is foglalkoztunk már, milyen juttatásokban részesül egy képviselő, amikhez mérten kicsit rövidnek tűnhet a kötelezettségek listája.

Fotó: MTI/Soós Lajos.

Ezt is szeretjük