Újra pislog a béka a miskolci kocsonyában
A Miskolci Kocsonyafesztiválra február 18. és 20. között kerül sor. A gasztroprogramok mellett lesz minden, ami szem-szájnak ingere.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mára már nemzetközivé vált Miskolci Kocsonyafesztivál tizenegy éve hatalmas népszerűségnek örvend. Az idei fesztivál egy különleges földrajzi- és időutazás is lesz a Kárpát-medence gazdag kulturális és gasztrokulturális történelmében.

A rendezvény napjaira a város egy óriási, különleges piactérré alakul át kikiáltókkal, langaléta garabonciásokkal, csepűrágókkal, vásári komédiásokkal, jövendőmondókkal, a határon innen és túlról érkező népművészekkel, kézművesekkel, kiemelt színvonalat biztosító árusokkal. Mindemellett számos ismert hazai zenész is színesíti a programot február 18-20 között.

Miskolci Kocsonyafesztivál

A különböző tájegységek, a Kárpát-medence étel- és italkülönlegességeinek széles választékát  kóstolhatod meg, ha ellátogatsz a Kocsonyafesztiválra. A rendezvény a programok tekintetében is igyekszik a látogatók minden csoportjának igényes és tartalmas időtöltést kínálni.

Néhány fellépő

  • Charlie
  • Ghymes
  • Nagy Feró
  • Carbonfools
  • Ladánybene 27

A fesztivál gasztronómiai kínálatában továbbra is hű marad a kocsonyában pislogó béka legendájához: az ínyencek tucatnyi féle kocsonyakülönlegesség közül válogathatnak.

A legenda egyébként a következő: a béka télen előszeretettel mászik bele a meleg folyadékokba, hogy ne fagyjon meg. A kocsonya azonban szép lassan a megszilárdul, a béka pedig már csak pislogni tud benne.

A gyermek- és családi programokon túl sportrendezvények, ismeretterjesztő-, zöld programok, szórakoztató és gasztronómiai események, szakmai találkozók, könnyű- és komolyzenei, valamint népzenei koncertek, színházi előadások, filmes programok is színesítik a hamisítatlan század eleji piaci hangulatot.

Fotó: Kummer János, Kaszás Tamás

Ezt is szeretjük