Szép pünkösdi ajándékot kapnak a budapestiek: sokan örülhetnek majd neki
Egy nagy gonddal kevesebb lesz holnaptól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kissé hihetetlen, de ezen a hétvégén már nem sokkal rosszabb lett, hanem javulni fog a budapesti közlekedés. A párhuzamosan folyó felújítási munkák mellé az utóbbi hetekben rendszeresen tartottak a fővárosban valamilyen rendezvényt is, ami így együtt sokszor komoly fennakadásokat okozott. Holnaptól azonban egy  akadály megszűnik, és ismét teljes vonalán jár a 4-6-os villamos.

2015. május 24-től újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos, mert befejeződik a márciusban kezdődött felújítás a vonalon. A nagykörúti villamosok ettől a naptól a dél-budai végállomásuktól ismét a Széll Kálmán térig, a felújítás alatt álló tér Vérmező út menti oldalán kialakított ideiglenes végállomásig közlekednek.

Újra jár a villamos, és jobb lett!

A két hónapig tartó felújítás eredményeként jelentősen javult a villamospálya állapota, ezáltal a villamosok menetideje is csökken. Ezért május 24-től újra csak Combino villamosok viszik az utasokat a vonalon. Eddig ugyanis a csúcsforgalom idején néhány régi villamost is be kellett állítani a forgalomba.

A 4-es és a 6-os villamos vonalán márciusban kezdődtek komplex, a Széll Kálmán tér felújításával, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével, valamint a Margit hídi dilatáció - azaz a hőtágulás miatti mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti elemeinek - garanciális cseréjével összehangolt felújítási és karbantartási munkák - írja a BKK közleménye.

Ebből a budapestiek csak annyit tapasztalhattak, hogy változó megállóhelyeken kellett vadászniuk a pótlóbuszokat, ami sokkal körülményesebbé tette az utazást sok tízezer ember számára. Holnaptól viszont legalább ez a forgalomakadályozó tényező megszűnik a városban.

Fotók: Facebook.com/BKK

Ezt is szeretjük