Lázár János újabb milliárdokat kaparintott meg
Változik az NFÜ vezetősége
Orbán Viktornak mindenhová elér a keze.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget a jövőben a miniszterelnök, Orbán Viktor irányítja, és a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János is közreműködik majd benne. A rendelet július 31-én lép hatályba.

Lázár János, forrás: MTI

A jövőben Orbán Viktor irányítja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, aki ezt a feladatot a Miniszterelnökséget vezető államtitkár útján látja el - olvasható a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendeletben.

Mi lesz Lázár szerepe?

A kormányrendelet kiegészül azzal, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért való felelőssége körében összehangolja a központi államigazgatási szervek európai uniós támogatási forrásokból finanszírozott országos szintű fejlesztéssel kapcsolatos tevékenységét. Ezenkívül feladata lesz, hogy követelményeket dolgozzon ki a támogatáspolitikai intézkedésekhez.

Emellett az európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikai adatbázis és információs rendszer működtetésével folyamatosan figyelemmel kíséri az európai uniós támogatási forrásokból finanszírozott fejlesztési folyamatokat.

A feladatai közé tartozik, hogy összehangolja az európai uniós támogatási források felhasználását, nyomon kövesse az európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikai programok végrehajtására javasolt intézkedések hatásait, és azokról a kormányt tájékoztassa.

További feladatkör

Egyúttal javaslatot tesz az európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikai tevékenység irányítási, finanszírozási, intézményi és szabályozási rendszerének kialakítására, fejlesztésére, előkészíti az európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó kormányzati döntések végrehajtását szolgáló szabályozásokat, biztosítja az ágazati és területi szereplők közötti koordinációt.

Ezzel párhuzamosan a nemzetgazdasági miniszterrel együttműködve a külföldi működőtőke-bevonási és külföldre irányuló tőkebefektetési politika kialakításában működik majd közre, összhangban az európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikával.

Emellett ellátja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a közreműködő szervezetek döntéseivel összefüggésben kezdeményezett jogorvoslati eljáráshoz kapcsolódó feladatokat, ellátja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség irányításával összefüggő feladatokat, valamint gyakorolja az ahhoz kapcsolódó hatásköröket. A nemzeti fejlesztési miniszter a jövőben a nem európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért felel.

Ezt is szeretjük