3 jel, hogy új barátok után kellene nézned
Még akkor is, ha szereted a mostaniakat
Egy barátság nem feltétlenül szolgálja a javadat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy barátságot sohasem szabad erőltetni, hiszen pont az lenne az egész lényege, hogy azért lógjatok együtt, mert akarjátok, nem azért, mert muszáj.

Bizonyos esetekben jobban jársz, ha átértékeled a régi kapcsolataidat, és inkább újak után nézel. Te tudod, mikor kell véget vetni egy barátságnak?

Ha visszahúznak

Akármilyen jól érzed magad a barátaiddal, el kell gondolkodnod a szakításon, ha úgy érzed, visszafognak téged. Legyen az akár a tanulás, akár egy álmod megvalósítása, ha nem örülnek a sikereidnek, negatívan állnak hozzád és nem hisznek benned, nem ők azok az emberek, akikkel körül kell venned magad.

Persze nem kell azonnal megszüntetni mindenféle érintkezést, a legtisztább, ha leültök, és megbeszélitek, hogy miért viselkednek úgy, ahogy - így talán sikerül megoldani a problémát, hiszen mint minden működő emberi kapcsolatnak, a barátságnak is az őszinteség az alapja.

Ha viszont a beszélgetés után sem érzel pozitív változást, a saját érdekedben csökkentsd az érintkezést, és inkább olyanokat gyűjts magad köré, akik motiválnak és értékelnek téged.

Ha rossz hatással vannak rád

Nagyon könnyű butaságot csinálni, ha az ember egy olyan közösség tagja, ahol egyesek bármit bevállalnak az izgalom kedvéért. Ez különösen fiatalon igaz, a barátok befolyásoló erővel bírnak, és olyanra is rávehetnek, amit magadtól valószínűleg soha nem tennél meg.

Ha érzed, hogy olyasmire készültök, ami benned megszólaltatja a vészcsengőt, inkább lépj vissza, még akkor is, ha ezek után nem lógnak veled, hiszen egy ilyen barátság nem ér annyit, hogy kockáztass érte. 

Ha sok a vita

Az az igazán jó barátság, ahol a felek egy hullámhosszon vannak, és még ha néha össze is vesznek, a harag nem tart tovább néhány óránál, majd tudják folytatni onnan, ahol a vita előtt abbahagyták.

Ha azonban azt veszed észre, hogy már többet marakodtok, mint amennyit nem, lehet, hogy nem árt egy kis szünetet tartanotok, és másokkal, friss arcokkal is barátkoznotok, különben könnyen és nagyon hamar megutálhatjátok egymást.

Ezt is szeretjük