Új közlekedési tábla bukkant fel a fővárosban: megváltoztatja a közlekedési rendet

Erről mindenkinek tudnia kell!

GettyImages-540525642 (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyitott kerékpársávokat hoztak létre Óbudán a Gázgyár utcában, számolt be Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

A változásra azért volt szükség, hogy a jövőben biztonságosabb legyen a kerékpározás a környéken.

Új közlekedési tábla

A Gázgyár utca egy alternatíva nélküli útvonal észak-déli irányban Óbuda és a Római-part között, illetve Békásmegyer és Szentendre felé, rendkívül sok család is biciklizik erre. Ezért a forgalmi rend úgy módosult, hogy a jövőben biztonságosabb legyen a kerékpározás, egyúttal csökkenjen a gépjárművek sebessége, olvasható a BKK bejegyzésében.  

A Gázgyár utcában létrehozott nyitott kerékpársávok az úttest két oldalán találhatók, szaggatott vonallal elválasztva. A KRESZ megengedi, hogy az autósok ráhajtsanak ezekre a kerékpársávokra, ha - például egy velük szembe haladó másik jármű miatt - le kell húzódniuk az úttest szélére, illetve ha egy elágazásnál szeretnének jobbra fordulni. Autóval tilos folyamatosan a kerékpársávon haladni, illetve kivétel nélkül minden esetben a kerékpárral közlekedőknek van elsőbbségük a kerékpársávon.

Mivel a Gázgyár utcai útvonal az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal része, ezért a nem helyi, átmenő gépjárműforgalomnak a szomszédos Szentendrei út használatát javasolja a BKK.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szabad előzni bukkanóban? 8 kérdés a KRESZ-ből, amire tudni kell a választ jogosítvánnyal

A KRESZ-t minden közlekedőnek ismernie kell, és nem csak a büntetés elkerülése végett.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük