Még mindig megy a mutyizás! Miért ücsörög a kormány a trafikpályázatokon?
A szocialista Tóth Csaba nem kapott betekintést a pályázatokba.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Megtagadta a trafikpályázatokba való betekintést a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. az MSZP-s Tóth Csaba országgyűlési képviselőtől, értesült az MTI.

A vállalat azzal indokolta a tiltást, hogy habár állami tulajdonú gazdasági társaság, mégsem minősül állami szervnek.

Tóth arra lett volna kíváncsi, hogyan nyerhettek akár négy-öt koncessziót olyan pályázók, akiknek nincsen üzlethelyiségük, és ők mire alapozták üzleti tervüket - nyilatkozta az újságíróknak. A szocialista képviselő úgy gondolta, hogy neki, posztját figyelembe véve, joga van bepillantást nyerni az adatokba.

Először igen, aztán nem

A képviselő egy órán keresztül várta az engedélyt a vállalat vezérigazgatójánál, Gyulay Zsoltnál. Tóth úgy ítélte meg, hogy az igazgató együttműködő volt először, majd miután egyeztetett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, iratbetekintési kérelmét elutasították.

A történtek után a szocialista képviselő Németh Lászlóné fejlesztési miniszterhez fordult a panasszal, miszerint nem támogatja őt képviselői munkájában.

Tóth szerint a történtek azt bizonyítják, hogy a kormányzat valamit el szeretne rejteni a trafikpályázatok ügyében, hiszen ő nem a pályázatok elbírálásának okaira és folyamatára volt kíváncsi, ami nem közérdekű adat, hanem a pályázatokra, amit képviselőként joga lett volna megtekinteni

Kormánypárti reakciók

A Kossuth Rádióban május 3-án Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy nem megengedhető az, hogy akik eddig főállásban trafikot üzemeltettek, de nem nyertek a pályázaton, elveszítsék a megélhetésüket. Erre keresik jelenleg a jogi lehetőségeket.

A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal a szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a miniszterelnökkel való egyetértését fejezte ki, és hozzátette, hogy ami jogszabályszerűen nyilvánosságra hozható, azt az eljárások lezárultával minden pályázattal kapcsolatban meg kell tenni.

Ezt is szeretjük