Vigyázz! Ilyen autósokra vadásznak mától rendőrök: ellepik a magyar utakat!
Sebességmérő akciót tart a rendőrség keddtől csütörtökig.

nagykep?cikkid=163035&kep=igazoltatas-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, vagyis a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrök Magyarország egész területén 2016. augusztus 23. és 2016. augusztus 25. között a közúti forgalomban részt vevők sebességének ellenőrzését végzi - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata által kiadott közleményből.

A TISPOL Speed európai szintű ellenőrzés keretében a rendőrök elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, illetve a lakott területek közútjain érvényben lévő megengedett legnagyobb sebesség megtartását vizsgálják.

Ahogyan a Police.hu-n olvasható, Európa más országaihoz hasonlóan sajnos Magyarországon is a sebességtúllépés a legfőbb baleseti ok, amelynek szerepe kiemelt a közúti tragédiák kialakulásában.

Ezért az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése és a megengedett sebességhatárok betartatása. A gyorshajtás 2016-os büntetési tételeit ide kattintva megnézheted.

Ezt is szeretjük