Olyan furcsa krokodilokat találtak Szegeden, amilyeneket még nem láttál

A különleges fajtájú kölykökre a gondozó bukkant rá a Szegedi Vadaspark medencéjében.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ötödik alkalommal néz szülői örömök elé Bobó és Barbi, a Szegedi Vadaspark tompaorrú krokodilpárja, akik 2012 óta élnek együtt az intézményben. Az első két alkalommal emberi segítséggel keltek ki a fiókák, majd a nemzetközi program vezetője javasolta, bízzák a tojásokat a nőstényre.

A gondozók ezért úgy alakították ki a krokodilok bemutatóját, hogy megfelelő hőmérséklet és elegendő alomanyag álljon a nőstény rendelkezésére, hogy kialakítsa a fészkét, amelyben le is rakta a tojásokat - írja az MTI.

Nemrégiben a gondozó két krokodilfiókát vett észre a medencében, ahol a szüleik hevesen óvják őket. A krokodilokra ugyanis – szemben minden más hüllővel – jellemző az utódok gondozása, védelme. A kicsik 1-2 éves korukig élvezik az oltalmat, amire szükségük is van, hiszen kis méretük miatt védtelenek több rájuk pályázó ragadozóktól. Az ideiek mellett a tavalyi három, már nem annyira kicsi krokodilfiókát is megtekintetik a látogatók üvegablakon keresztül - derül ki a Vadaspark honlapjáról.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kifejlett tompaorrú krokodilok a természetben főleg halakkal, kisebb madarakkal és emlősökkel táplálkoznak. Kisméretű faj, bár így is elég robusztus a testfelépítése. A természetben a legnagyobb veszélyt nem a bőrükért való vadászat jelenti, hanem a bushmeat-krízisként ismert probléma, vagyis az, hogy Afrikában rengeteg vadállatot ölnek meg a húsáért. Természetesen a Szegedi Vadasparkban ilyen veszély nem fenyegeti Bobó és Barbi páncélos családját - írják.

Fotók: Endrédi Lajos

Nézd meg ezt is - Nyíregyházán vörös vari négyesikrek születtek

Különleges makibébik, vörös vari négyesikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban! A Madagaszkár szigetén őshonos, ritka makifélék most átestek első orvosi vizsgálatukon is, amit az egyik kölyök igencsak ijedt arccal tűrt. Képek!

Ezt is szeretjük