Emelkedik az áfa: ennyi lesz egy BKV-jegy jövőre

A Budapesti Közlekedési Központ és Tarlós István is azt mondja, nem emelkednek a jegyárak 2012-ben. A gyeden lévők kedvezmény kaphatnak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jövőre sem emelkednek a közösségi közlekedés jegy- és bérletárai a fővárosban, az áfaemelés hatását sem hárítják át az utazókra - írja az Index a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-bejegyzésére hivatkozva. Ezt a tervet Facebook-oldalán Tarlós István főpolgármester is megerősítette. Egy vonaljegy jelenleg 320 forint, a szakaszjegy pedig 260 forintba kerül.

Az Index cikkéből kiderül, hogy bár a jegyárak nem emelkednek, a pótdíjak viszont igen, ezt a BKK azzal magyarázza, hogy a közterület-felügyelők jelenlétének köszönhetően javul a behajtási hatékonyság.

A BKK tervei szerint a jövőben lenne úgynevezett autópótló napijegy is, amit az együtt utazó kettő-öt fős csoportok használhatnak majd. Ha a fővárosi közgyűlés elfogadja a tarifarendeletet, a 24 órás jegyért 3100 forintot kell majd fizetni.

Kedvezmény gyeden lévőknek is

A BKK javasolja, hogy a gyeden lévőkre is terjesszék ki a kismamabérletet, mert ez most csak a gyesen lévőkre vonatkozik - írja az Index.

A társaság emellett új reptéri jegyet vezetne be. Az új jegy a Nyugatiból a Liszt Ferenc 2-re tartó utasoknak kedvez, nekik nem kell majd MÁV- és BKV-jegyet külön vásárolni, hanem egy, a MÁV és a BKV által is árult új jegyet vehetnek majd igénybe, olcsóbban.

Tarlós István főpolgármester hétfőn elmondta, a kormány az előzetes ígéretekkel ellentétben nem tudta átvállalni a BKV egyik idén lejáró, ötmilliárdos hitelének kifizetését, ezért ezt a fővárosnak kellett megtennie, de ez a BKV-t nagyon rossz helyzetbe hozta.

Kitért arra is, hogy a gazdasági helyzet miatt "türelemmel és visszafogottan kezeli" a kormánynak a BKV hitelállományával, illetve finanszírozásával kapcsolatos szándékait, és együtt dolgoznak olyan finanszírozási változaton, amely a kormány részéről nem igényel újabb forrásokat, mégis életben tarthatja a BKV-t.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ennek keretében a BKV költségvetését is vizsgálják, de hangsúlyozta, hogy tarifaemelésben nem gondolkodnak - számol be a lap.

Ezt is szeretjük