A legtöbb ember meglepődik, mikor megtudja az igazságot: 8 állat, amiről nem gondolnád, de tojással szaporodik

Nemcsak a madarak szaporodnak tojással, de hüllők és emlősök is.

Tojással szaporodó élőlények
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mely élőlények szaporodnak tojással? - hangozhatna el a kérdés egy általános iskolai természetismeret-órán. A gyerekek pedig bizonyosan azt válaszolnák, hogy a madarak.

Még a felnőttek is hasonló megfejtést mondanának, ám aki egy kicsit alaposabban is elgondolkodik, már tudja, hogy a madarak nem az egyetlen osztály az élővilágban, amely tojásokat rak. Ami azt illeti, bizonyos emlősök is ilyen módon szaporodnak, de kikelt utódaikat emlőik segítségével táplálják. Érdekes, hogy a halak között is akad, amelyik tojással szaporodik, sőt még a madarak sorában is találni olyat, amelyik messze nem hordozza a többi tollas külső vonásait, mégis tojással szaporodik.

8 állat, ami meglepő módon tojásokat rak

A következő képeken az élővilág azon állatai közül mutatunk nyolcat, melyekről sokan nem is gondolnák, de tojásrakó élőlények.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Ezt is szeretjük