Azonnal töröld, ha ilyen e-mailt kapsz a mobilszolgáltatódtól: valójában nem tőlük jött
Adathalász e-maileket küldözgetnek a Telekom nevében.

spam
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csalók vették célba a Magyar Telekom ügyfeleit, azzal céllal, hogy a számla befizetésére vegyék rá őket, de feltehetően csak a pénzüket és az adataikat akarják lenyúlni ezzel a módszerrel. Látszólag a Telekom e-mail címéről érkezik az átverős e-mail, de már az érthetetlen fogalmazás miatt is elég gyanús a dolog - írja az Index.hu.

"Tisztelt Ügyfelünk! A számlát nem fizették még" - kezdődik a levél, melyben ezt követően felsorolnak valamilyen folyószámlaszámot, a számla sorszámát, a fizetési határidőt, valamint megjelölik a státuszt: Befizetésre vár. "Kérjük, hogy most vége előtt a megadott időszakban annak érdekében, az előfizetés mindig velünk. Most, a megtakarítás a kártya számát és a számla rendezésére biztonságosan" - olvasható még az e-mailben, majd egy nagy "Befizetem" gomb következik, és végül a Telekom aláírása.

A portál megkeresésére a Telekom sajtóosztálya elmondta, hogy bár az április 17-én észlelt támadás után azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, és letiltották az IP-címet, amelyről az e-mail érkezett, nem kizárható, hogy az adathalásztrükköt más IP-címről is megismételjék, ezért fokozott óvatosságra kérik az ügyfeleiket.

Fontos, hogy ha ilyen üzenetet kapsz, azonnal töröld, és ne kattints rá semmire! Ha számlát akarsz befizetni, vagy csak ellenőriznéd az egyenlegedet, azt kizárólag a telekom.hu-n tedd meg, az oldal címét közvetlenül a böngésződbe beírva, és ne egy e-mailből vagy más gyanús helyről átkattintva.

Ezt is szeretjük