18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Te fizetnél azért, hogy elvegyék a szüzességed? Szexönkéntesek Japánban

A szexet nélkülöző japán nők ma már hivatalos segítőhöz is fordulhatnak.

Ugyan kutatások szerint már veszített erejéből a japánok legjellemzőbb karaktercímkéje, a munkamánia, a karriert középpontba állító életforma azért továbbra is tartja magát mindkét nem körében.

A workaholic szindróma pedig éppolyan roncsoló hatással van az extrém túlórázók magánéletére, mint a fizikai és lelki egészségükre: a fiatalok szerelem helyett elsősorban diplomát halmoznak, a házaspárok pedig hamar azon kapják magukat, hogy a munkaközpontú hétköznapok valójában társas magányban telnek. Hosszú ideig a férfiak kiváltsága volt a szexuális örömöket nyújtó mellékkapcsolat, ma már azonban bármelyik japán nő kereshet kielégülést az otthon falain kívül, klinikai önkéntesek segítségével.

Házasság szex nélkül

Japán dobogós a szexiparban, az intim együttlétek száma mégis drámaian alacsony: egy Durex-felmérés szerint ez átlagosan évi 45 alkalmat jelent, míg a világátlag 103. Talán még ennél is aggasztóbb adat, hogy a japán házaspárok csaknem 20%-a több mint egy éve nem bújt ágyba egymással.

A kiégett kapcsolatokat kevés eséllyel tudják újraéleszteni, a felmerülő problémák ugyanis nagyon ritkán kerülnek terítékre egymás között, a párterápia vagy a pszichológusi segítség pedig különösen szokatlan, mivel utóbbit a gyengeség jeleként tartják számon a japán kultúrában.

Így a férfiak alapvető szexigényét gyakran a pornó vagy a prostituáltak elégítik ki, a nők pedig, ha nem akarnak totális közönyben élni, felvállalva a társadalom rosszallását elválnak, vagy más módon próbálnak örömet szerezni maguknak.

Egyre népszerűbb alternatíva számukra Kim Myung Gan szexterapeuta klinikája, ahol 30 és 60 év közötti férfiak vállalják, hogy megadják nekik azt, amit otthon nélkülözniük kell.

14 híres feminista a történelemben

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kik a szexönkéntesek?

A szexuális szolgáltatást nyújtó férfiak önkéntes munkában végzik a gyönyörszerzést, így gyakorlatilag semmi közük a prostituáltakhoz. Kiválasztásuk szigorú szempontok szerint történik, ahol a fizikai adottságok helyett inkább a szexuális tapasztalaton van a hangsúly. A kiválasztási folyamat másik lényeges aspektusa, hogy a leendő önkéntes kellőképpen empatikus és érzelmileg fejlett legyen, hiszen itt a nő kielégülésén van a hangsúly, ami nem lehet pusztán nyers szexualitás.

Valamivel több kell, hogy legyen, miközben persze szó sem lehet szerelmi kötődésről, ezek mégiscsak szolgáltatásszerű együttlétek. Néhányan egyedülállók, míg mások egy hagyományos családból titokban néhány órára kiszakadva élnek szenvedélyüknek. Ha felvételt nyernek, intim méreteikkel és fotóikkal együtt bekerülnek a klinika katalógusába, ahonnan a terápia részeként a kielégületlen nők kiválaszthatják őket. Ha ez megtörténik, az önkéntes nem léphet vissza még akkor sem, ha nem találja vonzónak a hölgyet. Ha teljesítménybeli problémák adódnak, akkor viszont az adott önkéntes kiesik a rendszerből.

Ciki a szüzesség?

A karrier kontra családalapítás versenyében egyre inkább utóbbi marad alul, így a huszonéves lányok először az iskolapadban, majd a diploma megszerzése után az első munkahely pozícióharcában használják fel maradék fölös energiájukat is. 30 éves koruk körül jön a felismerés: a tanulás és a munka miatti hajszával töltötték azt az időszakot, amikor a legtöbb lány beleveti magát a szerelem felfedezésébe, így érett nőként egy zöldfülű kamasz tapasztalataival rendelkeznek. Napjaink társadalma pedig nem becsüli meg a szüzesség értékét, különösen, ha azt még 30 fölött is őrzi valaki.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

A legtöbben ezt furcsának és bizarrnak tartják, ezért gyakori, hogy ezek a nők titokban, Kim Myung Gan klinikáján szabadulnak meg az ártatlanság terhétől. Az önkéntesek bevezetik őket a szex gyakorlatába, így, ha egy kibontakozó szerelmi kapcsolat eljut egészen az ágyig, a fiatal nő már nem gátlásokkal indul neki. A szolgáltatásért egyébként a klinika kapja a pénzt, ami 30-40 ezer forintnak megfelelő japán jen.

Mit gondolsz azokról a nőkről, akik ilyen szolgáltatást vesznek igénybe?

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük