Megszegte a távoltartási végzést a férfi: a bíró zseniális büntetést szabott ki rá
Ezzel a bírói ítélettel még sok ártatlannak is meggyűlne a baja.

bíróság
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rendhagyó bírói intézkedésre és ítéletre került sor Hawaiin, Wailuku településen, ilyenre eddig nem volt precedens az ország jogi ügyei között.

A harmincas Darren Young megsértette a korábbi bírósági végzést, mely szerint távol kellett volna tartania magát volt barátnőjétől. A férfi semmilyen formában nem léphetett volna kapcsolatba a nővel.

Megsértette a végzést

A vádlott összesen 144 rosszindulatú, durva és obszcén sms-t küldött volt kedvesének. Cserébe a bírónő, Rhonda Loo arra ítélte a zaklatót, hogy 144 bókot, dicséretet vagy kedves üzenetet küldjön a sértettnek. Minden csúnya dologért egy kedves mondatot kell küldenie, és nem követhet el szóismétlést, állt a bíróság ítéletében. Persze a férfi nemcsak ennyi büntetést kapott, mert előzőleg már több mint öt hónapot ült az ítélet meghozataláig.

Rhonda Loo bírónő
Rhonda Loo bírónő

A távoltartási végzést azonnal megszegte

Amikor volt barátnője perre vitte a zaklatást, és távoltartási végzést kért az agresszív férfi ellen, a végzés kézhezvétele után Darren Young három órán belül elküldte a 144 zaklató és sértő sms-t. Azonnal elvitték, és a letöltött 157 nap vizsgálati fogság mellett 2400 dollárnyi büntetést is kapott, valamint kétszáz órányi közösségi munkát kellett teljesítenie. A bókok megírására bőven van ideje, mert két év felfüggesztett büntetést kapott próbaidő gyanánt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Állítólag megbánta tetteit

A férfi az ítélet kihirdetésekor azt mondta a bíróságon, hogy nem kíván többet kontaktusba lépni volt barátnőjével, és túl akar lépni megromlott kapcsolatukon. A bírónő ebben kételkedett, és kiemelte, hogy gyerekes az a viselkedés, amit Darren tanúsított az ügyben. A férfi azt válaszolta, hogy inkább levágná az ujjait, semmint, hogy újra sms-t küldjön az exének. A bíró azt válaszolta, hogy szerinte azért jobb, ha a nő lecseréli a telefonszámát. Zach Raidmae helyettes államügyész szerint ebben az egész perben nem is az sms-ek hangvétele a legdurvább, hanem az, hogy mennyire nincs visszatartó ereje egy hivatalos távoltartási végzésnek.

Ezt is szeretjük