Nagy tavaszi pénzhoroszkóp: mire számíts anyagiakban májusig?

Tudd meg, mennyire lesz vastag a tárcád ebben az évszakban.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megvenni, ami kell, vagy megvenni, amire vágysz - ugye, érzed a különbséget a kettő közt? Talán tapasztalod is, mint oly sokan, milyen nehéz ma jól kijönni egy átlagos havi fizetésből. Pedig ilyenkor, amikor jön a tavasz, az ember megújulni vágyik - új darabok a gardróbba, üdítő kirándulások, sport, szépségápolás.

Bizonyára számodra sem ismeretlenek ezek a vágyak. Vajon beteljesülnek? Szombat óta hivatalosan is tavasz van, olvasd hát el, mit jósolnak a csillagok erre a csodás évszakra: tavaszi pénzhoroszkóp következik májusig.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

2015 alapvetően szerencsés év lehet számodra a pénzügyek tekintetében, így nem lesz ez másképp tavasszal sem, amikor is ugyancsak jól kijöhetsz anyagilag. Tavasz közepétől lehet néhány kiadásod, amelyet azonban érdemes jól megfontolni, legyen az kisebb vagy nagyobb dolog, amit veszel: még akkor is figyeld az árcédulákat, ha ebben az évszakban kényelmesen kijössz a pénzedből. Ha nem teszed, akkor ugyanis átmenetileg felléphetnek problémák, mert túllépheted kereteid, és utána ki kell várnod, amíg utoléred magad. Májusban számíthatsz rá, hogy sikerül felhalmozni egy kis pluszt, amennyiben áprilisban spórolsz.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Bizonyára alig vártad a tavaszt, amikor is végre lekerülhet a nagykabát, és ismét lengébben öltözhetsz. El is kaphat a nagy gardróbfrissítési láz áprilisban, amit azonban bankszámlád bánhat, ha nem tudsz magadnak megálljt parancsolni. Sajnos 2015-ben gyakorta előfordulhat veled, hogy túlköltekezel, és ez ebben az évszakban nemegyszer meg is eshet. Légy kicsit megfontoltabb a szokásosnál, hogy ez ne történhessen meg, illetve ha már megtörtént, próbálj kreatív lenni a szűkösebbre fogott napokon. Mindemellett ha költesz is, tény és való, hogy felesleges holmit vagy túl drágát nem valószínű, hogy veszel, de hát sok kicsi sokra megy. Légy óvatos!

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ikrekként az anyagiakkal egész évben, így tavasszal is szerencséd lehet. Pénzügyeid, ahogy telik az év, egyre feljebb ívelnek és javulnak. Tavasszal ennek már érezheted az előszelét. Áprilisban munkahelyeden fizetésemelést kaphatsz, plusz pénzt valamiért, sikerülhet eladnod valamit, vagy akár nyerhetsz is egy bizonyos összeget. A forrás bizonytalan, az anyagi fellendülés viszont valószínűsíthető. Májusban azonban igyekezz fenntartani az állapotot, hogy még mindig pluszban lehess: bár sikerülhet egy nagyobb beruházásba belevágnod, vagy megvenned, amire vágysz, mindig jobb az óvatosság, és ne feledd, jön a nyaralás ideje is.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

A tavasz pénzügyi szempontból szuper lehet a számodra, hiszen amellett, hogy lehet pénzed megvenni magadnak néhány új holmit, még félretenni is sikerülhet valamicskét. Ezt azonban jobb, ha nem vered nagydobra, ugyanis ha nem a bölcs hallgatást választod, könnyen lehet, hogy mások rád próbálnak majd támaszkodni. Április végén, május elején lehet is egy személy, rokon vagy barát, aki kölcsönkér tőled egy kisebb-nagyobb összeget. Vigyázz, hogy adsz-e neki, és mennyit, mert ha nem adja meg, pórul járhatsz. Anyagiak kérdésében fő a megfontoltság tavasszal: legyen ez a te jelszavad májusig.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Sok-sok terved lehet tavaszra és nyárra, ám ezekhez pénz is kell. Persze lesz, kérdés, hogy elegendő-e. Ha átgondoltan költesz, jól szelektálsz, mit veszel meg, és mit hagysz inkább a boltok polcain, akkor csinálod majd jól. Okos döntés lehet füzetben vezetni a kiadásaidat, és tudatosan megspórolni némi pénzt időről időre. Ha ezt már most tavasz közepén elkezded, akkor a vágyott élményeid teljesülhetnek a közeljövőben. Mivel a 2015-ös év szerencsés pénzügyeket ígér, valószínűleg sikerrel alkalmazhatod majd ezt a módszert a spórolásra. Keress hát egy üres füzetet kezdésnek, majd gondold át aprólékosan bevételeidet és kiadásaidat!

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Szűzként sok-sok mindent sikerülhet beszerezned tavasszal, amire hosszabb-rövidebb ideje vágytál, így bankszámlád kissé apadhat az évszak során. Ne aggódj, hiszen nem véletlenül halmozódott fel rajta az elköltött összeg sem: képes vagy újra felduzzasztani a rajta lévő pénzt. Ne rontsd el az örömöd a gondolkodással, inkább légy optimista! Érdemes lehet már előre gondolkodnod, hol tudsz majd később spórolni. Tavasz vége felé kaphatsz egy plusz keresetet ígérő ajánlatot, amit fontolj meg, hiszen azáltal rövidebb idő alatt sikerülhet magad ismét szintbe hozni anyagilag. Állásod rovására viszont ne menjen a dolog, hiszen az veszélyes lenne!

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

A tavasz alapvetően kiegyensúlyozott hónap lehet a számodra anyagi szempontból, hiszen a számlák csökkenésével, lévén, a fűtésszezon véget ér, több maradhat a zsebedben. Az így felhalmozódó pénzt azonban ingered lehet elkölteni valamire, ami bár örömet szerezne, valójában megvagy nélküle. Gondold meg ezt a kiadásod, és igyekezz ésszerűen dönteni, valóban kell-e neked az adott dolog. Májusban lehet egy kis galiba a pénzügyeidben, ugyanis elszámíthatod magad. Próbáld átlátni, hol hibáztál, és ezentúl helyezz sokkal nagyobb hangsúlyt kiadásaid és bevételeid dokumentálására. Jó ötlet lenne akár egy számítógépes táblázatot is nyitnod.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Skorpióként változások lehetnek a karrieredet illetően az évszakban, ami nemcsak a munkádra, a mindennapjaidra vagy előremeneteledre hathat ki, hanem a pénzügyeidre is. Figyelj oda tehát, hogy ne menj bele olyan munkahelyváltásba, ami számodra negatív anyagi vonzattal járna, vagyis ami által a fizetésed csökkenne. Légy megfontolt és körültekintő, ha új vizekre eveznél. Amennyiben nem így teszel, és hűbelebalázs módjára váltasz, már májusra megérezheted, hogy pénztárcád az eddiginél sokkal könnyebb lett. Ha bizonytalan vagy, kérj tanácsot valakitől, aki nálad tapasztaltabb e téren, ha pedig állásinterjúra mész, kérdezz bátran te is!

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

2015-ben év vége felé lesznek inkább kreatív ötleteid a pénzügyeid jobbá tételére, de azért tavasszal sem vár szerencsétlen időszak anyagiak terén. Sőt, alapvetően sikeres lehet számodra az évszak, ám lényeges, hogy mindig ésszel dönts. Ha áprilisban vagy májusban belefognál egy nagyobb befektetésbe vagy üzletbe, vigyázz rá, hogy ne öld bele minden pénzed, mert egy kezdődő vállalkozás sosem biztos, hogy beválik, és hasznot hoz majd. Tarts meg valamennyit mindenképpen egy B-verzióra, hogy legyen mihez nyúlnod, ha nem jönne össze a terved. Amennyiben nem így teszel, savanyú szájízzel mehetsz majd át a nyárba.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

A tavasz remekül alakulhat számodra, ami a pénzügyeidet illeti, ám ehhez kell, hogy józanul gondolkodj és mindig felelősségteljesen dönts. Az évszak kezdetén elkaphat a vásárlási láz, és sorra járhatod az üzleteket csinos holmik után kutatva. Persze a tavaszi ruhatárfrissítéssel semmi baj, hiszen kell, és örömet is szerez, de azért légy észnél, mennyit hagysz ott a kasszánál! Mindemellett ne hagyd magad becsapni az akciósnak feltüntetett árukkal, mert lehet, hogy csupán pár száz forintos a csökkentés. Vizsgáld meg alaposan a cédulát! Amennyiben ezekre nem figyelsz, tavasz végére kissé megremeghet alattad a léc, anyagi értelemben véve.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Vízöntőként a tavasz számodra jól telhet, ami a pénzügyeid illeti, ugyanis remek ajánlatokkal találhatod magad szemben, amikkel élve sokat spórolhatsz, miközben valójában gazdagabb lehetsz sok-sok szuper holmival. Ebben az évszakban különösen jó szemed lehet az akciók kifigyelésére: akár ruhát veszel, akár mást, mindig tájékozódj, akkor lesz a legszerencsésebb végül a vásárlás számodra! Amennyiben okosan költesz, úgy a tavasz végére pluszban jöhetsz majd ki, ami megelégedéssel és optimizmussal tölthet el, illetve anyagi alapot szolgáltathat majd egy remek nyaralásnak. Akár már most kezdd el tervezgetni motivációként!

Halak (II. 20 - III. 20.)

Tavasszal légy résen, kiadásaid igyekezz visszafogni kissé, és okosan gazdálkodni, ugyanis esélyes, hogy egy nem várt pénzügyi nehézséggel találod szembe magad. Ha spórolt pénzedhez nyúlhatsz, bizonyára kevésbé üt majd szíven a dolog, mint ha nem lenne ilyenfajta mentőöved, ezért már április elejétől kezdj el félretenni! Amennyiben nem így teszel, pórul járhatsz, ha azonban előrelátó leszel, a végén jól jöhetsz ki. Annál is inkább, mert egy szerencsés ajánlatnak köszönhetően a következőkben felfelé ívelhetnek a pénzügyeid. Ehhez persze kell a megfontoltság és a hidegvér, hogy ne vágj bele olyasmibe, ami nem ígér biztosat.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük