Ezt kell tenned, hogy a kedvenc farmerod még egy év múlva is nadrág legyen

Ha így bánsz a farmerral, nem megy tönkre olyan hamar.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Ha így bánsz a farmerral, nem megy tönkre olyan hamar.

Bár a farmer masszív anyag, mégis kényes, és ahhoz, hogy minél tovább jó állapotban maradjon, speciális törődést igényel.

Mutatunk három praktikát, amelyekkel néhány lépésben sokáig megőrizheted a kedvenc nadrágod épségét.

Tisztítás

A viselésen kívül a mosás az, ami a legjobban koptatja és öregíti az anyagot, ezért minél jobban csökkented a mosógépben való tisztítások számát, annál jobb. Ez nem azt jelenti, hogy koszos nadrágban kell járnod, de kipróbálhatsz más tisztítási metódust is a farmer élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Fogd a folttisztítót - spriccelőfejes flakonba töltött vodka vagy más erős szesz is megteszi -, és néhány centi távolságról spricceld be vele a nadrágot. Ezután hajtsd félbe kétszer a farmert, helyezd lezárható fagyasztózacskóba, és tedd be a mélyhűtőbe!

24 óra elteltével vedd ki a nadrágot, várd meg, míg kiolvad és megszárad - ezt úgy érheted el leggyorsabban, ha a radiátor közelébe akasztod -, és már viselheted is.

Színmegőrzés

A következő módszer segít megőrizni a farmer színét, és lelassítja a kopás folyamatát. Nem árt, ha már a vásárlás utáni első alkalommal beáztatod a nadrágot a következő keverékbe, de a már kimosott farmeren is segít, ha ilyen vízben öblíted át minden mosás előtt.

Három-négy liter kézmeleg vízhez adj egy deciliter ecetet és egy evőkanál sót, majd alaposan keverd el az egészet, hogy a só teljesen feloldódjon. Ebbe áztasd be a nadrágot, nyomkodd ki, majd hagyd állni tíz percig. Utána mehet a mosógépbe. Szintén segít megőrizni a színt, ha áztatás helyett egyenesen a mosáshoz adagolod az ecetet és a sót.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szárítás

Semmiképpen se szárítsd szárítógépben a farmert, mert az hosszú távon kikezdi az anyagot. A kültéri szárítás sem tesz jót neki, az pedig még károsabb, ha sietsz, és hajszárítóval vagy vasalóval próbálsz rásegíteni a folyamatra. Télen akaszd vállfára a nadrágot, és függeszd a fűtőtest fölé, nyáron pedig egyszerűen szárítsd meleg, zárt helyiségben.

Ezt is szeretjük