Ezt kell tenned, hogy a kedvenc farmerod még egy év múlva is nadrág legyen

Ha így bánsz a farmerral, nem megy tönkre olyan hamar.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Ha így bánsz a farmerral, nem megy tönkre olyan hamar.

Bár a farmer masszív anyag, mégis kényes, és ahhoz, hogy minél tovább jó állapotban maradjon, speciális törődést igényel.

Mutatunk három praktikát, amelyekkel néhány lépésben sokáig megőrizheted a kedvenc nadrágod épségét.

Tisztítás

A viselésen kívül a mosás az, ami a legjobban koptatja és öregíti az anyagot, ezért minél jobban csökkented a mosógépben való tisztítások számát, annál jobb. Ez nem azt jelenti, hogy koszos nadrágban kell járnod, de kipróbálhatsz más tisztítási metódust is a farmer élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Fogd a folttisztítót - spriccelőfejes flakonba töltött vodka vagy más erős szesz is megteszi -, és néhány centi távolságról spricceld be vele a nadrágot. Ezután hajtsd félbe kétszer a farmert, helyezd lezárható fagyasztózacskóba, és tedd be a mélyhűtőbe!

24 óra elteltével vedd ki a nadrágot, várd meg, míg kiolvad és megszárad - ezt úgy érheted el leggyorsabban, ha a radiátor közelébe akasztod -, és már viselheted is.

Színmegőrzés

A következő módszer segít megőrizni a farmer színét, és lelassítja a kopás folyamatát. Nem árt, ha már a vásárlás utáni első alkalommal beáztatod a nadrágot a következő keverékbe, de a már kimosott farmeren is segít, ha ilyen vízben öblíted át minden mosás előtt.

Három-négy liter kézmeleg vízhez adj egy deciliter ecetet és egy evőkanál sót, majd alaposan keverd el az egészet, hogy a só teljesen feloldódjon. Ebbe áztasd be a nadrágot, nyomkodd ki, majd hagyd állni tíz percig. Utána mehet a mosógépbe. Szintén segít megőrizni a színt, ha áztatás helyett egyenesen a mosáshoz adagolod az ecetet és a sót.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Szárítás

Semmiképpen se szárítsd szárítógépben a farmert, mert az hosszú távon kikezdi az anyagot. A kültéri szárítás sem tesz jót neki, az pedig még károsabb, ha sietsz, és hajszárítóval vagy vasalóval próbálsz rásegíteni a folyamatra. Télen akaszd vállfára a nadrágot, és függeszd a fűtőtest fölé, nyáron pedig egyszerűen szárítsd meleg, zárt helyiségben.

Ezt is szeretjük