Itt van a világ legtöbb piramisa, mégis csak kevesen ismerik a mesés helyet

Az egykori Núbia területén fekvő Szudán hihetetlenül gazdag ókori építményekben, piramisokban.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha piramisokról esik szó, a többségnek azonnal Egyiptom ugrik be, ami nem véletlen, hiszen az országban több mint 130 ilyen építményt tartanak számon, és az iskolák történelmi tanulmányaiban is az ókori Egyiptom síremlékei szerepelnek hangsúlyosan.

Az egyiptomi emlékek mellett a maja piramisokat is szinte mindenki ismeri, azt viszont már csak  kevesen tudják, hogy Szudán területén 250-nél is több piramist építettek hajdanán.

Szudán piramisai

A gyönyörű ország a hosszú-hosszú háborús konfliktusai miatt a szétesés szélére sodródott, 2011-ben Dél-Szudán lakossága egyöntetűen a különválás mellett tette le a voksát. Az anyaországi terület veszélyessége miatt nem is került be a kedvelt turisztikai célpontok közé, pedig az egykori Núbia romjainak sokszínűsége Gízával is könnyen felvenné a versenyt.

Az ókori Núbia területén fekvő Meroét már a Krisztus előtti 8. században lakták, és a Kusita Királyság központjaként működött. Mellette szintén fontos szakrális központnak számított Napata, ahol időszámításunk előtt 1500-ban már bizonyítottan építkezések folytak. A városokban feltárt piramisok legalább kétezer évesek, ami miatt valóban jelentős történelmi emlékeknek számítanak.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük